Odbojkaši Radničkog dočekuju Mladi radnik na startu sezone (subota, 18 h)

Izvor: KGsport.info, 28.Sep.2018, 14:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbojkaši Radničkog dočekuju Mladi radnik na startu sezone (subota, 18 h)

Ovog vikenda startuje nova sezona u Super ligi Srbije za odbojkaše. Kragujevački Radnički u prvom kolu dočekuje požarevački Mladi radnik, a taj meč na programu je u subotu, 29. septembra od 18 časova u hali „Jezero“.
U novu takmičarsku sezonu nekadašnji šampion države ulazi značajno pojačan. U klub su se vratili korektor Uglješa Ilić i primač Ivan Perović, dok je problem dizača rešen anagažovanjem iskusnog Nemanje Stefanovića, nekadašnjeg >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << igrača Crvene zvezde.
Došlo je i do promene na trenerskoj poziciji, gde je poverenje ukazano Bojanu Dimitrijeviću, nekadašnjem igraču kragujevačkog kluba. Od njega se očekuje da iz ove ekipe izvuče maksimum i da uspostavi kontinuitet dobrih igara, koji nije postojao tokom minule sezone.
Radnički je tokom pripremnog perioda odigrao nekoliko prijateljskih utakmica, koje su pokazale da ovaj tim ima potencijal za velika dela. Naročito je zapažen bio nastup Kragujevčana na „Giginom memorijalu“, gde su osvojili prvo mesto sa samo jednim izgubljenim setom.
Dakle, dovoljno je razloga za optimizam u redovima nekadašnjeg prvaka države pred start nove takmičarske sezone.
– Odlično smo odradili pripremni period, a atmosfera među igračima je nikad bolja. Nadam se da ćemo sačuvati tu atmosferu za predstojeće takmičarske izazove. Težićemo da našim igrama privučemo još veći broj gledalaca i da podstaknemo neke nove klince da treniraju odbojku.- kaže Nikola Goić, srednji bloker Radničkog.
Prvu takmičarsku proveru izabranici trenera Bojana Dimitrijevića imaće u subotu, 29. septembra, kada u „Jezero“ stiže stari znanac, ekipa Mladog radnika iz Požarevca. Rivalstvo Radničkog i Mladog radnika traje duži niz godina, a u međusobnom skoru daleko uspešniji su Kragujevčani.
Prošle sezone Radnički je slavio u Požarevcu sa 3:0, ali su se odbojkaši Mladog radnika revanširali trijumfom u „Jezeru“ (3:1).
– Mladi Radnik je mlada, dobro uigrana ekipa. Mogu biti izuzetno neugodan protivnik, ali smatram da će prednost domaćeg terena, iskustvo i kvalitet naše ekipe biti od presudnog značaja. Ukoliko ostvarimo pobedu, to će nam dati vetar u leđa i pogurati nas ka ostvarenju naših takmičarskih ambicija. – dodao je Goić.
Poznato je da je atmosfera na utakmicama odbojkaša Radničkog izuzetna, pre svega zahvaljujući stalnoj publici, koja iz utakmice u utakmicu prati nastupe svojih ljubimaca u „Jezeru“. U kragujevačkom klubu nadaju se da će taj fond gledalaca u ovoj sezoni porasti, a preduslov za to je da ova ekipa Radničkog pruža dobre partije u kontinuitetu.
M. P.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Povezane vesti

Ruski reprezentativac Gusarov pojačao Radnički

Izvor: KGsport.info, 28.Sep.2018

Mladi ruski reprezentativac Ivan Gusarov, novo je pojačanje Kragujevačkog vaterpolo kluba Radnički za nastup u Regionalnoj A2 ligi.. Ovaj talentovani dvadesetjednogodišnjak u Kragujevac stiže iz redova ruskog šampiona, Dinama iz Moskve, u kom je igrao sa našim reprezentativcima Duškom Pijetlovićem,...

Nastavak na KGsport.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.