Izvor: MozzartSport.com, 02.Mar.2021, 11:44

Od alternativne opcije do stuba odbrane, kako je Tomori naterao Milan da pokrene proces otkupa za 28.000.000 evra

Mladi defanzivac na pozajmici iz Čelsija u kratkom vremenskom periodu "kupio" ostanak na San Siru

Milan je ove zime zakrpio sve goruće pozicije u timu, izuzev famoznog mesta na levom beku, gde čitavu sezonu sam pokriva nezamenjivi Teo Ernandez. Došli su Mario Mandžukić, Sualiho Meite i Fikajo Tomori, ali je više nego očigledno da je samo štoper Čelsija opravdao ulogu pravog pojačanja.

Momak koji nije uspeo da se nametne u Čelsiju, maksimalno je iskoristio >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << situaciju u kojoj se našla Milanova poslednja linija. Stigao je kada je bio povređen Simon Kjer, a onda iskoristio i veliki pad u formi kapitena Alesija Romanjolija, pa je od početka godine iz uloge alternativnog igrača stigao do pravog stuba odbrane i tako praktično primorao upravu Rosonera da uveliko započne proces otkupljivanje njegovog ugovora sa Stamford brdža. Milan ima opciju da otkupi igrača za obeštećenje od 28.000.000 evra i nema nikakve sumnje da će to i učiniti.

(1,92) MILAN (3,50) UDINEZE (4,10)

Tomori nije igrač koji će vas oduševiti nekim individualnim startom. Ne raznosi igrače u duelima, niti previše dominira u skoku. Jednostavno ne skreće pažnju na sebe, ali ostavlja utisak da je u stanju da zatvori svaku prazninu u poslednjoj liniji svog tima. Dobro čita igru, vrlo je pokretljiv, uvek diše protivniku za vrat i ne dozvoljava mu da se okrene ka protivničkom golu. Takođe, vrlo je smiren na loptu, ne paniči i ne plaši se situacije u kojoj treba da pokrene akciju svog tima. Individualno Tomori možda nije kvalitetniji od Romanjolija i Kjera, ali predstavlja idealnog igrača za tandem sa jednom od njih dvojice, pa je standardni tandem Rosonera s početka sezone ozbiljno ugrožen.

Iako niko nije mogao da mu garantuje da će u Milanu imati ozbiljnu minutažu, Tomori je zajedno sa upravom Rosonera napravio pravi potez dolaskom na San Siro, a onda mu se sve poklopilo. U ovom trenutku vlada opšte zadovoljstvo u taboru Milana, prezadovoljan je i direktor Maldini, ali i trener Milana Stefano Pioli, koji je Tomoriju pružio prednost u odnosu na kapitena Romanjolija u derbiju sa Romom.

"Očekivao sam da će odigrati utakmicu sa ovakvim karakterom. Pokazao je to odmah, kada sam ga stavio na teren u derbiju. Kolektiv je taj koji tera pojedinca da se izrazi i istakne na terenu", rekao je Stefano Pioli posle uzbudljivog meča sa Romom.

Bivši mladi reprezentativac Engleske, koji je u oktobru 2019. godine zabeležio i nastup za seniorsku selekciju Gordog Albiona, u Čelsiju je imao priliku za dokazivanje samo u prošloj sezoni. Na početku je čak bio i standardan kod Frenka Lamparda, između septembra i decembra vezao je čak 11 nastupa sa po 90 minuta u Premijer ligi i sezonu završio sa 22 meča u nogama, kada su u pitanju sva takmičenja. Ipak, sve se promenilo na početku ove sezone, nakon dolaska Tijaga Silve. Tomori jesenas zabeležio samo četiri nastupa u dresu Plavaca. I to - 45 minuta u Premijer ligi protiv Liverpula, dva kompletna meča u Liga kupu protiv Barnslija i Totenhema, odnosno 10 minuta u FA kupu protiv Morkama. Poslednji nastup je zabeležio 1. oktobra, a onda je praktično tri meseca bio praktično van protokola u Premijer ligi, dok je u Ligi šampiona svih šest utakmica presedeo na klupi za rezervne igrače.

Čini se da je tehički direktor Maldini još jednom napravio pravi potez na tržištu, koji bi Milanu mogao da donese ozbiljno dugoročno rešenje u poslednjoj liniji tima.

"Srećom, radim za klub koji ostavlja utisak na igrače. Kada te pozove Milan, igrači uvek slušaju. Fikajo je igrač sa određenim karakteristikama, tempom i intezitetom, pa smo smatrali da može da bude dobro pojačanje u drugoj polovini sezone. Prirodno, Romanjoli nije srećan, kao što nije nijedan igrač kada ne igra. Međutim, Milan ima samo 17 osvojenih bodova više nego prošle sezone, drugi smo uprkos tome što imamo više obaveza i mnogo povreda, tako da je rotacija ekipe neophodna", poručio je Maldini.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.