Izvor: MozzartSport.com, 04.Jul.2020, 10:00

Obamejan za ostanak u Arsenalu traži 275.000 evra nedeljno

Gabonac bi u slučaju dogovora potpisao novi trogodišnji ugovor

Kriza možda jeste snažno udarila na budžete najvećih evropskih klubova, ali je Pjer Emerik Obamejan u idealnoj poziciji. Kako piše londonski San, napadač iz Gabona za ostanak na Emiratima traži nedeljnu platu od 250.000 funti što je nešto više od 275.000 evra, pa je londonski klub u ovom trenutku u "pat poziciji".

Obamejanu (31) aktuelni ugovor ističe narednog leta, a na osnovu njega >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << nedeljno inkasira oko 200.000 evra, što je oko 10.400.000 evra na godišnjem novou. Na osnovu novog ugovora bi zarađivao oko 14.300.000 evra, što je ozbiljno povećanje. Od njega bi u klubu skuplje bio plaćen samo nenadmašni Mesut Ozil (20.000.000 evra godišnje). Obamejan bi u slučaju dogovora stavio paraf na novu trogodišnju saradnju sa klubom.

Arsenal je u prilično neprijatnoj situaciji, jer od eventualnog obeštećenja za igrača ne bi mogao da inkasira obeštećenje u skladu sa njegovim kvalitetima, a sa druge strane, u slučaju Obamejanovog odlaskaTobdžije bi ostale bez golgetera "top klase" i teško bi bili u stanju da pronađu adekvatnu zamenu. U međuvremenu, neuspeh pregovora oko produžetka saradnje sa nestrpljenjem iščekuju Mančester junajted, Barselona, Juventus, Inter…

"Ne možemo biti tim koji će prodati svog najboljeg igrača, a ima želju da pojača svoj sastav. Stvari u fudbalu se veoma brzo menjaju, ali ako me pitate šta osećam Obamejanovoj budućnosti reći ću vam da osećam da želi da ostane sa nama i pomogne nam da postanemo bolji tim", rekao je neadavno i trener Mikel Arteta, čime je poslao jasnu poruku upravi kluba.

Obamejan je u Arsenal stigao u januaru 2018. godine iz Dortmunda za obeštećenje od 63.750.000 evra, a u ovoj sezoni je postigao 22 gola na 36 utakmica u svim takmičenjima. Gabonac je već dve sezone uzastopno najbolji strelac tima. Prošle godine je dao 31 gol na 51 utakmici, pa je jasno od kolike je važnosti za akteulni sastav Mikela Artete. Ove sezone Gabonac nije adekvatno ispraćen ostatka igrača iz navale Arsenla, pošto je drugi strelac tima Gabrijel Martineli postigao 10 golova, dok je potpuno podbacio Aleksandar Lakazet, koji se samo devet puta upisao u strelce.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.