OVO JE ISTINA: Legenda švajcarske reprezentacije bez dlake na jeziku o Džaki (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Sep.2018, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OVO JE ISTINA: Legenda švajcarske reprezentacije bez dlake na jeziku o Džaki (FOTO)

Ovo je moralo da se kaže.

Nekadašnji fudbaler Liverpula Stefan Henšoc, izjavio je u intervjuu za "Blik", da sadašnji reprezentativac Švajcarske čiji je sam Henšoc bio dugogodišnji član, Granit Džaka, nikako ne može biti kapiten nacionalnog tima, pošto je albanskog porekla.

* Ex-Liverpool defender Stephane Henchoz slams likely choice of Granit Xhaka as captain of Switzerland : https://t.co/mx3UNdynyo pic.twitter.com/2CjF1qkIrG

— ⚽️Football >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Mania (@footymania247) September 5, 2018

- Mislim da kapiten mora da reprezentuje švajcarski tim i Švajcarsku. Džaka to ne radi i to je veliki problem. Igrači kao Zomer, Lihtštajner ili Šer mogli bi da se osećaju odbačeno kao i navijači koji se možda ne bi identifikovali sa reprezentacijom. Radi se o igračima i navijačima koji nemaju imigrantsko poreklo, a koji moraju da budu ponosni, ne marginalizovani kao što je sada slučaj- rekao je Enšo.

Džaka, Šaćiri i Behrami samo su jedni od nekolicine naturalizovanih Švajcaraca koji već godinama brane boje te države.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.