OTVORIO SE: Milošević brani Sadika, a nije moglo ni bez priče o sudijskim greškama

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Okt.2019, 10:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OTVORIO SE: Milošević brani Sadika, a nije moglo ni bez priče o sudijskim greškama

Šef struke crno-belih sumirao učinjeno od dolaska na klupu.

Fudbaleri lučanske Mladosti dočekaće Partizan u utakmici 12. kola Superlige Srbije, a uoči ovog duela šef stručnog štaba crno-belih otvorio je dušu. Za početak, pisetio se svojih reči da će "ako ikada bude trener, tući igrače".

- To sam govorio da bih pojačao svoju priču koliko ne želim da budem trener. Naravno, bila je to šala. Još jednom se potvrdila ona izreka - nikad ne reci nikad. Ne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bi trebalo biti isključiv, ne samo u fudbalu, nego i u životu. Putovanja, odsustva od kuće, selidbe sve ono što je meni predstavljalo veći problem nego igra me odvraćalo od razmišljanja o trenerskom pozivu. Bio sam profesionalac 17 godina, od toga 14 u inostranstvu, promenio osam, devet klubova, non-stop avion, autobus. Više zbog toga sam imao taj stav, psihološki sam bio umoran više nego fizički - rekao je Milošević na početku razgovora za Novosti, a zatim sumirao utiske od dolaska na klupu.

- Situacija je bila toliko teška, da niko ništa nije mogao da garantuje. Stanje ekipe, stanje u klubu, pritisak medija, javnosti, navijača. Teško je veliki sistem pokrenuti sa mrtve tačke. Znao sam da bez obzira na zanatski deo postoji taj neki deo koji sam i trenerski naučio u UEFA i da možda baš zbog toga imam prednost u odnosu na druge. Ispostavilo se da sam dobrim delom bio u pravu. Meni ne može da se desi da dignem nos. Suviše dugo sam profesionalno u fudbalu, vrlo dobro znam šta može da znači opuštanje. Znao sam da je svaka sezona početak od nule ili iz minusa. Sve što je bilo je daleka prošlost, ako tako ne razmišljaš bivši si vrlo brzo. Stalno upozoravam igrače da je to istorija, lepa, ali istorija. Shvatili su da je to razmišljanje dobro i po njih.

Bilo je priče i o novajlijama u Humskoj...

- Od marta do juna je bio mnogo veći pakao za sve nas, a prelazni rok smatram kao nagradu za to što smo radili u prethodnom periodu. O Nathu je iluzorno pričati, takav je profil igrača da nismo mogli da pogrešimo. Tako je i sa Asanom kojeg je doveo Venger, Roma ima možda i najbolji skauting u Evropi i angažovali su Sadika - objasnio je Milošević, a zatim nastavio o Umaru Sadiku koji je najčešće bio na "udaru".

- Branio sam ga odmah, logično je valjda da dobro vidim špica. Teško je podneo pripreme, duže se oporavljao od njih. Sve je bilo novo za njega, bilo je nemoguće da odmah igra spektakularno. Njegove karakteristike su spektakularne, ima visinu, brzinu, tehniku, snagu, može da pretrči igrača, lucidan je. Možda mu je asistencija i jača strana od realizacije. Redak je spoj da sve to imate u jednom igraču.

I za kraj o sudijskim greškama, na koje su u Partizanu često ukazivali ove sezone.

- Imali smo veliki problem, sada je manji. Igrače ne možete lagati. Kada shvate da je tako, u problemu ste. Oni vide sve, često neke stvari osećaju bolje od nas sa klupe. Posebno u adrenalinu kada je broj otkucaja 200 i kad je umor, a sudijske greške stalno idu na vašu štetu. Neka svi ljudi vide, ko želi da vidi videće. U našem fudbalu su stvari toliko jasne i vidljive da ne osećam potrebu da objašnjavam. Moramo zbog toga da se oslanjamo na inat uz borbenost i fokusiranost - zaključio je Milošević čiji tim će od 15 časova odigrati meč Superlige sa ekipom Mladosti, u Lučanima.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Vanda Nara, supruga i menadžerka fudbalera Maura Ikardija

Mamá Noel 🎅🏻 #shooting #Balmain

Објава коју дели Wanda nara (@wanda_icardi) дана 24. Дец 2018. у 3:30 PST

Inter Christmas Magic 110 Anniversary

Објава коју дели Wanda nara (@wanda_icardi) дана 18. Дец 2018. у 12:24 PST

My pink party is coming... #wan32 #countdown -3 @philippplein @philipppleinofficial Thanks for this amazing boots !!!

Објава коју дели Wanda nara (@wanda_icardi) дана 5. Дец 2018. у 12:28 PST

Friday mood

Објава коју дели Wanda nara (@wanda_icardi) дана 30. Нов 2018. у 8:27 PST

🎱 no me gusta perder ...non mi piace perdere

Објава коју дели Wanda nara (@wanda_icardi) дана 29. Нов 2018. у 2:51 PST

🔞

Објава коју дели Wanda nara (@wanda_icardi) дана 22. Нов 2018. у 1:19 PST

Saliendo de mis masajes faciales .. que opinan como me quedó ??

Објава коју дели Wanda nara (@wanda_icardi) дана 14. Нов 2018. у 7:53 PST

🦄 Quanto è bello questo vestito che mi ha portato mio marito dall’ultimo viaggio🧚🏻‍♀️

Објава коју дели Wanda nara (@wanda_icardi) дана 19. Окт 2018. у 1:16 PDT

🙋🏼‍♀️ @agentprovocateur

Објава коју дели Wanda nara (@wanda_icardi) дана 10. Окт 2018. у 4:53 PDT

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.