OTKRIVENA DUGO ČUVANA TAJNA: Evo šta je Stojković rekao Asamoa Đanu pre izvođenja EPSKOG penala (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jul.2020, 18:47

OTKRIVENA DUGO ČUVANA TAJNA: Evo šta je Stojković rekao Asamoa Đanu pre izvođenja EPSKOG penala (VIDEO)

Orlovi neslavno završili učešće u Južnoj Africi.

Pre tačno 10 godina, na Mondijalu u Južnoj Africi 2010, Srbija i Gana su se sastali u grupnoj fazi. Selekcija Crnih zvezda trijumfovala je sa 1:0, a jedini gol na meču postigao je Asamoa Đan iz penala.

Proslavljeni fudbaler Gane evocirao je uspomene sa tog duela i prisetio se kako je tadašnji čuvar mreže Orlova Vladimir Stojković pokušao da ga dekoncentriše, prilikom izvođenja najstrože kazne.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
- Pre penala golman je igrao umne igre sa mnom. Prišao mi je i rekao "Šutiraćeš u moju desnu stranu i odbraniću ti". Ja sam baš šutirao tamo i pogodio - rekao je Đan, a potom nastavio:

- Dešavaju se umne igre, posebno kada su u pitanju golmani. Kada mi kažđu stranu uvek gađam u tu. Sve je pitanje samopouzdanja i tehnike. Hvala Bogu imam obe stvari. Neko može da bude dobar igrač ili sjajan izvođač, ali ako nema samopouzdanje onda može da promaši - istakao je Asamoa Đan.

Gana je na tom Svetskom prvenstvu bila jedno od najvećih iznenađenja, jer je stigla čak do četvrtfinala šampionata sveta, dok je Srbija svoje učešće okončala u grupnoj fazi, pošto je posle pobede nad Nemačkom, doživela poraze od selekcija Australije i "Crnih zvezda".

Inače, Asamoa Đan je fudbaler sa najviše utakmica u istoriji Gane, a tokom karijere igrao je za tadašnjeg premijerligaša Sanderlend, francuski Ren i Udineze.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda poznata ruska navijačica Marija Liman.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.