OTKRIO SVE O POVREDI ĐOKOVIĆA: On je DRUGAČIJI čovek! Teško je lečiti i izolovati ovo

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Feb.2021, 14:53

OTKRIO SVE O POVREDI ĐOKOVIĆA: On je DRUGAČIJI čovek! Teško je lečiti i izolovati ovo

zanimljivo.

Najboljis vetski teniser Novak Đoković prošao je težak period sa povredom na Grend slemu u Melburnu. Povredio pri vođstvu od 2:0 u setovima protiv Amerikanca Tejlora Frica u 3. kolu, ali je uspeo da dođe do 9. pehara u Melburnu.

Portal puntodebreak.com pokušao je da detaljno analizira ovu povredu.

- Posle lavine komentara i kritika, pitali smo se da li je moguće takmičiti se sa takvom povredom, zato smo kontaktirali jednog stručnjaka >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ATP-a, koji je zadužen za ovakve vrste povreda. Time smo želeli da bolje razumemo šta se desilo sa Novakovom povredom stomaka - navodi ovaj portal.

- Prvo što treba znati je da se u trbušnom mišiću nalaze vlakna okrenuta u hiljadu pravaca. Nije poput ostalih mišića u telu, i zbog toga je to vrlo osetljivo područje i vrlo je teško lečiti ga - započeo je stručnjak ATP-a, koji nije želeo da otkriva identitet.

- Kada napravite pauzu, morate da vidite u kom pravcu se sve odbija. Ako dolazi do pokreta u suprotnom smeru od vlakana, rekao bih vam da je gotovo nemoguće igrati. Ako ide u istom smeru, moglo bi se igrati, ali sa puno muke. Morala bi se videti i dubina te povrede, a Đoković me navodi da mislim da ona nije bila velika - nastavio je on.

Bilo je vidljivo da Novak igra sa zavojima i flasterima, a meč protiv Raonića usmeravao je taktički tako da mu pokreti smanjuju bol.

- Zamislite da vas neko iglom ubode u stomak, a vlakna su na tom mestu oštećena. Obloga je sabijala vlakna, kako bi se sprečilo njihovo dalje širenje i pucanje. Kao da ste sve stezali, ali međutim, to ne sprečava opciju da se neprekidnim kretanjem povreda vlakana može pogoršati, kao što je zapravo i bilo. Vlakna u ovom delu tela se pri povlačenju kreću na jedan način, u zavisnosti od toga da li koristite bekhend ili forhend. Teško je lečiti i izolovati ovo - naveo je stručnjak ATP-a.

Bilo je reči i o ATP-ovim potezima, koji su u okviru korišćenja dozvoljenih medikamenata.

- Verovatno je da su mu lekari ATP dali neke oralne analgetike da ublaži bol. To je uobičajena stvar. Ono sa Đokovićem navodi me na razmišljanje da je on prosto drugačiji čovek ili da je rana plitka. Ne bi trebalo da bude jako duboko, jer već sam vam rekao da je gotovo nemoguće kretati se i udarati loptu. Uradio je to, ne znam kako, ali uspeo je - kazao je on.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Milica Ristić, devojka Nikole Rađena.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.