Izvor: MozzartSport.com, 06.Jul.2020, 20:52

O pojačanjima u Šapcu: Nije sramota da nemate, sramota je da kradete

Mačva je inače ozkazala put na Zlatibor što je ranije danas učinila i Vojvodina. Veliki problem biće potraga za rivalima za prijateljske utakmice

Govorili su nam da smo „pobedili virus“, ispostavilo se da i nije baš tako što će ovog leta na svojoj koži osetiti i mnogi fudbalski klubovi iz Srbije. Većina superligaša planirala je da letnje pripreme obavi na Zlatiboru, međutim, nakon što je Partizan odlučio da preskoči prvi deo, a Vojvodina da kompletne treninge >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << obavi na novosadskom Veterniku i Mačva je objavila da – neće da putuje.

Razlog je naravno ponovno širenje epidemije. I kako kaže predsednik Mačve Ivica Kralj: nema tu mnogo izbora. Klubovi će morati da improvizuju.

Sredinom prvenstva imali smo zbog epidemiološke situacije dugu pauzu u takmičenju, nakon završetka sezone jako kratka pauza, potpuno nesvakidašnji uslovi u našem fudbalu, ali šta možemo, moramo da se prilagođavamo. Startujemo sa pripremama, ekipa je za sada manje-više ista, biće kao i svake godine odlazaka, pokušaćemo da dovedemo neke nove igrače. Finansijska situacija u klubu nije sjajna, ali mi uvek gledamo pozitivno, šta god da se desi. Možemo da obećamo da ćemo se boriti, videćemo kako će klub funkcionisati u narednih mesec-dva, nije laka situacija, ali tu smo da radimo, pa ćemo videti“, rekao je Kralj.

Ono što biti problem za sve klubove, a posebno za one koji bi trebalo da igraju evropske kvalifikacije mada je trenutno zaista nejasno kako će to izgledati, jeste i potraga za rivalima za prijateljske utakmice. Na Zlatiboru bi svi bili blizu i to bi rešilo problem. Ali kako je i situacija u Užicu prilično teška – znamo da se tamo prebacuju i pacijenti iz Novog Pazara, Sjenice i Tutina – mnogi će ostati u svojim gradovima. Što znači da će biti prilično daleko. Šefa struke Dragana Aničića brine naravno i to kako će mu ekipa izgledati naredne sezone.

Treniraćemo u Šapcu, koristićemo glavni i teren na stadionu ’FK Borac’, a tokom ove nedelje pokušaćemo da kompletiramo ekipu, koliko god je to moguće, jer sve zavisi od mnogo stvari. Do sada ekipu su napustili Mladen Živković i Marko Jevtić, a što se tiče ostalih igrača, biće sigurno još odlazaka. Ja imam neki spisak pojačanja i kao što sam i rekao po završetku prvenstva, pokušaćemo da dovedemo samo igrače koji će biti pojačanja. Ako nismo u situaciji da dovedemo prava pojačanja, nećemo nikoga ni dovoditi . Oslonićemo se na igrače koji su već duži period tu i na decu koju ima Mačvina škola fudbala. Nije sramota da kažete da nemate, sramota je da lažete i kradete“, plastično objašnjava Aničić.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.