Nurkić igra za BiH, Sabonis za Litvaniju – da li će i Srbija biti kompletna?

Izvor: B92, 24.Okt.2020, 08:05

Nurkić igra za BiH, Sabonis za Litvaniju – da li će i Srbija biti kompletna?

Jusuf Nurkić, košarkaš Portland Trejl Blejzersa, otklonio je svaku sumnju da li će igrati za Bosnu i Hercegovinu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

FIBA će kvalifikacije da sprovede na sličan način kao što je NBA liga organizovala završnicu sezone, odnosno takozvani "prozori" igraće se na jednom mestu.

Bosnu i Hercegovinu krajem novembra očekuju mečevi sa Bugarskom i Letonijom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << protiv kojih će igrati na domaćem terenu jer je FIBA dala poverenje BiH da organizuje "balon" u okviru grupe H.

Pojedini mediji pisali su kako je Nurkićevo igranje za reprezentaciju upitno zbog protivljenja Portlanda da igra, međutim on je putem društvenih mreža napisao da je to laž i da će nastupati.

"S obzirom da su pojedini mediji objavili kako je moje igranje za reprezentaciju u predstojećem ciklusu kvalifikacija upitno, zbog navodnog otpora mog kluba, dužan sam reći da sam pre više od mesec dana ljude KSBIH obavestio da želim igrati i da od strane mog kluba ništa nije upitno", napisao je Jusuf i dodao:

"Odobrenje mog kluba nije dolazilo nikad u pitanje, jer je to poverenje utemeljeno na uzajamnom poštovanju i neizmernoj podršci od kluba koju sam stekao svojim radom i vrhunskim igrama koje su me svrstale u red najboljih centara, najjače košarkaške lige sveta."

Nurkić se tako pridružio Jonasu Valančunasu i Domantasu Sabonisu koji su takođe potvrdili da će igrati za Litvaniju krajem novembra.

Ovo nas navodi na razmišljanje i postavlja se pitanje da li će i Srbija biti priviligovana igranjem Nikole Jokića, Bogdana Bogdanovića, Nemanje Bjelice, Bobana Marjanovića, Marka Gudurića i Alena Smailagića koji su prethodne sezone igrali u NBA.

Naše reprezentativce očekuje put u Finsku, pošto je ova država dobila zadatak od FIBA da organizuje "babl", gde će odigrati mečeve sa Švajcarskom (27.11) i Finskom (30.11).

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nurkić igra za BiH – da li će Srbi iz NBA nastupiti za reprezentaciju?

Izvor: RTS, 24.Okt.2020

Košarkaš Portland trejlblejzersa Jusuf Nurkić potvrdio je da će nastupiti za reprezentaciju Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, što je povećalo mogućnost da i naša selekcija bude kompletna. Nurkić je istakao da će igrati za BiH, demantujući da se njegov klub...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.