Novo Partizanovo pojačanje koje svi već hvale! Šta bi bilo da je došao malo ranije?

Izvor: Sportske.net, 30.Apr.2019, 11:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novo Partizanovo pojačanje koje svi već hvale! Šta bi bilo da je došao malo ranije?

Iako je već nekoliko godina bio van evropske košarke, iako je sa crno-belima odradio tek nekoliko treninga pre debija, ostavio je sjajan utisak na startu Superlige Srbije.

Vasilije Pušica se trijumfalno vratio u klub čije je boje uspešno branio i kao junior, posle nekoliko godina na američkom koledžu.

Ovaj 24-godišnji momak je najnovije Partizanovo pojačanje, debitovao je protiv Mege u ubedljivoj pobedi od 102:69, nedugo pošto je potpisao ugovor sa crno-belima >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << i odmah je bio među najboljima - 22 poena (2/2 za dva, 4/5 za tri, 6/7 slobodna bacanja), uz po četiri skoka i asistencije za oko 19 minuta na parketu.

Mirna ruka i precizan šut su ono što je odmah ''upalo u oči'' i utisak je da je takav šuter nedostajao Partizanu u ABA ligi.

Biće zanimljivo videti da li će u tom stilu i nastaviti, iako crno-bele očekuju dueli sa objektivno slabijim rivalima u grupnoj fazi Superlige.

A kakvi su njegovi prvi utisci, otkrio je u izjavi za ''Žurnal''.

''Bila je dobra utakmica za ekipu, pa i za mene. Neki šutevi su se otvorili, pogodio sam neke trojke. Saigrači su nastavili da mi dodaju loptu, nalazio sam se na dobrim pozicijama.







Uz podršku navijača, dobio sam dosta samopouzdanja. Osećao sam se spreman da izađem na teren i pokažem šta mogu'', izjavio je Pušica.

Posle sjajnog debija, najavljuje još bolje partije.

''Nisam umoran jer se sezona nama završila 15. marta. Od tada nisam radio nijedan trening sa ekipom. Tako da mi je bilo potrebno malo vremena da se vratim. Posebno ove poslednje sedmice su bili veoma teški treninzi.







Uz sve to, nisam još na 100 odsto fizičke spreme. Ali, svakako da nisam nešto preumoran.







Osećam se sveže i spreman sam da se vratim u kondiciju, da pokazujem što bolje partije i da pobeđujemo'', zaključio je Pušica.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.