Izvor: MozzartSport.com, 14.Sep.2021, 00:00

Novine u ABA ligi: Šest klubova u plej-ofu, prva dva direktno u polufinalu

Ekipe od trećeg do šestog mesta će razigravati u serijima na dve dobijene utakmice za preostala dva mesta

Zasedala je danas Skupština ABA lige preko Zoom aplikacije i probudila nade klubova koji ne spadaju u najuži krug favorita, da i oni mogu da nađu svoje mesto pod suncem, tačnije u plej-of. Naime, umesto četiri tima koja su prethodnih godina na kraju ligaškog dela nastavljala takmičenje u doigravanju, ove sezone biće dva mesta više. Skupština je dakle odlučila da >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << se takmičenja pod njenom nadležnošću igraju po FIBA pravilima.

Dakle, šest najbolje rangiranih ekipa bukiraće mesto u plej-ofu, a dok je prvoplasiranom i drugoplasiranom garantovano mesto u polufinalu, ekipe od treće do šeste pozicije razigravaće za plasman među najbolja četiri - po principu treći protiv šestog, odnosno četvrti na megdan petom. U razigravanju će se igrati na dve dobijene utakmice u skladu sa praksom karakterističnom za polufinala, dok će se finale standardno igrati na tri pobede.

Da je ovakav sistem bio aktuelan prošle sezone u plej-ofu bi se uz Crvenu zvezdu, Budućnost, Mornar i Igokeu našli još Cedevita Olimpija i Mega, dok bi Partizan ostao prvi ispod crte. Ove sezone je situacije potpuno drugačija budući da se Partizan sa Željkom Obradovićem na kormilu i znatno jačim igračkim kadrom u odnosu na lani, nametnuo kao jedan od glavnih favorita za pehar, te gotovo da ne postoji ni promil šanse da mu se ponovi prošlogodišnji peh.

Skupština ABA lige je odličila i da specijalne besplatne pozivnice za učešće u ABA 2. ligi uruči KK Zlatibor i KK Široki, tako da će ovo takmičenje u sezoni 2021/22 umesto 12 sadržati 14 klubova.

Dodajemo i da je Skupština odlučila da izađe u susret molbi Košarkaških saveza Srbije, Crne Gore i Slovenije, te da pomeri 9. kolo ABA lige, kako bi nacionalni timovi imali više vremena da se pripreme za obaveze u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo koje će se igrati 2023. godine.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.