Nove potvrde, Pep dobija naslednika, evo kako će izgledati Siti pod njegovom komandom!

Izvor: Sportske.net, 14.Dec.2019, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove potvrde, Pep dobija naslednika, evo kako će izgledati Siti pod njegovom komandom!

U klubu ćute, mediji puni informacija o stavu čelnika kojim putem Siti treba da krene. Veruju da su našli idealnog čoveka...

Priče su sve glasnije, Pep Gvardiola će napustiti "Etihad" na leto, a klub se priprema, i izgleda da je izbor već pao, na Maurisija Poketina.

Naime, veruje se da će Arteta otići u Arsenal, a da bi Poketino značio garanciju za "Građane", odnosno da će nastaviti Gvardiolinim putem.

Šta traži Siti?

Džejdon Sančo >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << je bio upozorenje, ne žele da im se isto desi sa Fodenom. Poketino je poznat kao trener koji forsira mlađe igrače i to je neka vrsta potvrde da bi još neki igrači bili vraćeni sa pozajmica, poput recimo Aleiša Garsije.

Poketino je u neku ruku sličan Gvardioli, naime stil se ne razlikuje puno, visoki presing na loptu je ono i na čemu Poketino insistira, istina to nije radilo ove sezone.

Siti veruje da je prirodan put evolucija, a ne revolucija posle Gvardiole, da će Poketino pomoći da se lagano od Fernandinja, Davida Silve i Aguera, pređe na mlađe igrače. Ono što je nukleus tima, ostaje. De Brajne je najstariji sa 28 godina, Ederson i Džon Stons imaju 26, Sterling, Laport i Bernardo Silva 25, Žesusu su 22, on bi trebalo da nasledi Kuna.

U Sitiju takođe veruju da bi Poketino sa resursima koje nije imao u Totenhemu, pokazao svoju klasu, da bi uporedo i pravio klub, odnosno postavio pravila, što je recimo prednost u odnosu na Artetu, koji jeste Pepov pomoćnik, ali nema iskustva u vođenju prvog tima i donošenju odluka.

Za razliku od Levija, Poketino bi imao poverenje kada su u pitanju kupovine, tačnije, ne bi morao da se snalazi kao u Totenhemu, pa bi svakako bio u znatno lakšoj situaciji.

Treba ipak sačekati, mada Gvardiola ćuti, ponavlja da ima ugovor do 2021. ali nije demantovao da postoji klauzula po kojoj 2020. može da napusti Mančester Siti.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.