Novak i ja smo dosta trenirali, nadam se da ću odigrati dobro

Izvor: B92, 21.Apr.2021, 18:08

"Novak i ja smo dosta trenirali, nadam se da ću odigrati dobro"

Miomir Kecmanović je zadovoljan što je uspeo da posle 1:1 u setovima dođe do pobede nad Arturom Rinderknešom.

Kecmanović je posle 103 minuta igre slavio sa 6:3, 3:6, 6:3 i u četvrtfinalu će igrati protiv najboljeg na svetu, Novaka Đokovića.

Novak je u osmini finala pobedio Sunvu Kvona iz Južne Koreje sa 6:1, 6:3 i tako zakazao prvi okršaj sa Kecmanovićem.

Biće uzbudljivo, nikad nisam igrao protiv najboljeg na svetu. Igrao sam protiv Rafaela >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Nadala, a njih dvojica su najbolji. Nadam se da ću pokazati kvalitet. Dosta smo zajedno trenirali. Glavni cilj na ovom turniru mi je bilo četvrtfinale, savladao sam dva slabije rangirana protivnika i očekivalo se da ih pobedim. Protiv Novaka ću se truditi da odigram dobar meč”, rekao je Kecmanović tokom video konferencije po završetku meča.

Protiv Francuza, 129. na ATP listi, dobio je prvi, ali je onda usledio pad u drugom setu. Ioak, uspeo je da stigne do trijumfa u njihovom prvom okršaju.

Mentalno sam se spremao za treći set, teško je preokrenuti 0:5. Verovao sam da mogu da se vratim i razmišljao sam o tome da dobro započnem treći set”, rekao je srpski teniser.

Kaže i da se trudi da podigne nivo igre i da implementira neke nove stvari.

Ne mislim da je bila dobra ili loša sezona, isprobavam mnoge stvari i trudim se da igru podignem na viši nivo. Moraš da budeš bolji u svemu. To zahteva ozbiljnost, profesionalizam, drugačije razmišljanje. Sve što radiš mora da bude na višem nivou. Guram sebe da treniram još jače”.

Otkrio je i da ima veliku želju da nastupi za Srbiju na Olimpijskim igrama koje se održavaju u Tokiju.

Velika želja mi je da igram na Olimpijskim igrama, to je fenomenalan osećaj i jedinstvena prilika da predstavljaš svoju zemlju, bez obzira ako uzmeš medalju ili ne. Daću sve od sebe, videćemo kako će sve da ispadne”, zaključio je Kecmanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.