Izvor: MozzartSport.com, 09.Maj.2020, 16:01

Nova era u Asanu: Doskorašnji vojni klub transformisao se u građanski

U nedelju ujutro Čungnam ima vatreno krštenje

Nedelja jutro, rano jutro, označiće početak nove ere u Asanu. Doskorašnji vojni klub transformisao se u građanski, a vatreno krštenje imaće u K-Ligi 2 kao Čungnam Asan protiv Bučeona, koji je prošle sezone završio na četvrtom mestu na tabeli.

Park Dong-hjuk vratio se u Asan na mesto trenera, znajući da ima gomilu posla pred sobom. Dobra vest je, možda, da očekivanja nisu naročito velika, pa će biti >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << zanimljivo videti da li će da napravi iznenađenje.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Poslednjih godina u Asanu se dogodio vihor promena, pošto je klub prešao put od osvajanja Druge lige 2018. godini do potencijalnog raspada posle prošle sezone, da bi konačno napravio uspešan prelaz u građanski klub koji je spreman da se takmiči. Jedan od ljudi koji su najodgovorniji za taj uspeh je menadžer Park Dong-hjuk, čiji je ugovor produžen preko zime. U klubu je od 2016. godine i jednostavno nema nikoga ko je više upoznat sa igračima, organizacijom i koji bi mogao da piše novo poglavlje u istoriji kluba.

Klub je angažovao dve zanimljive inostrane napadačke opcije. Potpisali su bivši austrijski omladinski reprezentativac i adut bečkog Rapida Armin Mujakić, kao i švedski internacionalac Filip Helkvist, koji je nedavno pominjao kao jedna od opcija Crvene zvezde za letnji prelazni rok. Obojica bi trebalo da imaju integralne uloge kako sezona bude napredovala.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Bučeon će ove sezone izgledati kao sasvim novi sastav, sa nekoliko odlazaka u prelanom roku. Otišli su važni šrafovi poput Marlona de Hesusa, koji se vratio u rodni Ekvador da igra za El Nasional, zatim Nilson Žunior, koji je prešao u Anjang i AFC U-23 šampion Kim Jae-vu, sada as Daegua, dok još nekoliko njih otišlo da odsluži vojnu službu ove sezone.

Jedan od važnijih igrača za Bučeon ove godine biće Čo Beom-seok, koji se u klub vratio prošle sezone pošto je završio služenje vojnog roka sa Asanom Mugungvaom. Bio je deo šampionskog sastava 2018. godine i igrao je prilično redovno nakon povratka u matični klub. Dve važne akvizicije za klub su dolasci brazilskih napadača Vilijama Barbija, koji je poslednji put igrao za Konfijansu u Trećoj ligi Brazila i Džeferson Bajano, koji je dve godine proveo u Japanu.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.