Nova drama u El Klasiku – pobeda Barse za izjednačenje

Izvor: B92, 15.Jun.2022, 23:15

Nova drama u "El Klasiku" – pobeda Barse za izjednačenje

Košarkaši Barselone pobedili su Real Madrid 71:69 u drugoj utakmici finala ACB lige.

Barselona je ovom pobedom izjednačila rezultat u seriji na 1-1, nakon što je Real odličnom igrom trijumfovao u prvom meču.

Utakmica je bila neizvesna do samog kraja, ali je Barsa ipak uspela da "izvuče" pobedu, iako je bila oslabljena neigranjem Abrinesa, Oriole i Eksuma.

Ekipa Reala je dosta bolje otvorila utakmicu. Posle pet minuta igre, Barsa je ubacila svega dva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poena. Tada se činilo da će i druga utakmica da ima sličan ishod kao prva.

Međutim Barsa se brzo vratila. Od druge četvrtine bila je prava rezultatska klackalica, a na poluvreme se otišlo izjednačenim rezultatom.

U trećoj deonici ekipe su se ponovo smenjivale u vođstvu, ali je Barsa uspela da ovaj period igre reši u svoju korist, pa se u poslednju deonicu ušlo rezultatom 56:54 za domaću ekipu.

Barselona je odlično krenula u četvrtoj četvrtini. Serijom koju je inicirao sjajni Nikola Mirotić Barsa je došla do prednosti od sedam poena, ali je Real uspeo da anulira tu razliku.

U neizvesnoj završnici Barselona je uspela da trijumfuje protiv svog rivala i da tako izjednači rezultat u ovoj seriji.

Real Madrid je imao šansu da u poslednjem napadu dođe do pobede, ali je Kozer promašio trojku.

Real je osvojio loptu na ofanzivnom skoku, ali se Rudi Fernandez spetljao i to je bio kraj – Barselona je pobedila.

U redovima Barselone najbolji je bio već pomenuti Mirotić koji je utakmicu završio sa 26 poena i sedam skokova. Mirotić je takođe postigao veoma bitne poene za Barselonu u samoj zavšnici.

Pratio ga je Kori Higins koji je ubacio 10 poena. Dejvis i Laprovitola su imali po osam poena.

U ekipi Reala Jabusele je imao 16 poena i 11 skokova, dok je Valter Tavares utakmicu završio sa 10 poena i četiri skoka.

Treća utakmica biće odigrana u Madridu u petak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.