Ništa od povratka u Bundesligu, ali navijači su tu

Izvor: Mondo, 30.Maj.2019, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ništa od povratka u Bundesligu, ali navijači su tu

HSV drastično povećao broj članova od kada je klub ispao iz najjačeg ranga nemačkog fudbala. Odlično ide i prodaja sezonskih ulaznica.

Foto: Guliver/Getty Images/Stuart Franklin

Šampion Evrope iz 1983. godine i šestostruki prvak Nemačke (poslednji put takođe 1983), HSV, proživljava izuzetno teške dane pošto je pre godinu dana prvi put u svojoj 132 godine dugoj istoriji ispao iz najjačeg ranga nemačkog fudbala.

Teške, međutim, samo rezultatski >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << gledano.

Iako ekipa nije uspela da se ove sezone vrati u Bundesligu, navijači su pokazali izuzetnu privrženost i u kratkom periodu masovno se učlanili u klub iz Hamburga, pa će ih od 1. juna biti više od 88.000, a za iduću sezonu već je prodato 15.000 godišnjih ulaznica!

Potrebu da stanu uz klub, navijači su osetili brzo po prošlogodišnjem neuspehu i u periodu od 1. maja do 1. septembra 2018, broj članova kluba porastao je sa 78.707 na 85.509, prenose nemački mediji.

HSV je minulu sezonu završio na četvrtom mestu Cvajte, a pošto samo prva dva tima idu direktno u viši rang, dok treći igra baraž, to znači da će se i od leta takmičiti u drugom rangu.

Uz svoje verne navijače, boljim danima u klubu iz Hamburga nadaju se i sa trenerom Diterom Hekingom koji je ovog četvrtka potpisao jednogodišnji ugovor, uz opciju produžetka na još jednu sezonu.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.