Izvor: MozzartSport.com, 28.Maj.2020, 11:45

Nindže iskaču iz pidžama, NaVi juri pobedu za miran san

Nastavljaju se nadmetanja na Dreamhack Spring Mastersu

I dok se polako, ali sigurno sležu utisci vezani za jučerašnji veliki derbi između Fnatica i FaZe Clana, koji je dobio tim Nikole Kovača možda pomalo neočekivano u dve mape, vreme je da se fokusiramo na dalji tok takmičenja, pošto je do kraja uvodnog dela Dreamhack Spring Mastersa preostalo da se odigraju još jedan duel iz Grupe C, kao i veći deo susreta iz Grupe D.

Danas ćemo na sceni gledati timove iz >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << poslednje grupe, koja je juče otvorena trijumfom NaVi-ja protiv ekipe Team Vitality u veoma napete tri mape. To faktički znači da će danas Vitality morati da ide na sve ili ništa protiv sastava Ninjas in Pyjamas (14.00), jer bi ih poraz značajno udaljio od borbe za plasman dalje, odnosno sve bi im zavisilo od polsednjeg duela sa sastavom ENCE-a.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Reč je o duelu francuske i švedske ekipe, koje se nalaze tik izvan prvih deset na svetu. Prilično često su se sastajali kroz prethodnih nekoliko meseci, a ono što je zajedničko za poslednjih par duela jeste činjenica da su završavani tek posle tri mape. Ukupno je odigrano njih 12, a Vitality je utoliko bolji, pošto vodi sa 7:5, pri čemu su tri puta ekipe morale da igraju produžetak. I to sva tri puta u poslednjem okršaju odigranom na ESL One Rio turniru.

Verovatno ponajveći teret pašće na MatjeaZywOoErboa u ekipi Team Vitality. Ruku na srce, on zaista ima impresivan rejting u poslednjih nekoliko meseci (1,22), a uz to beleži dobre statističke podatke u ostalim rubrikama. Konkretno, ima 0,78 ubistava po rundi, beleži KAST od 73,6% i 81,6 poena štete po rundi. Međutim, problem je što ga ostali saigrači ne prate adekvatno, pa jedino još RišarshoxPapijon ima rejting koji je veći od jedinice (1,01).

Sa druge strane, Nindže će karte sigurno baciti na NikolasaPlopskogGonzalesa Zamoru, koji je prilično konstantan i doprinosi rejtingom od 1,17 kroz poslednja tri meseca uz 0,74 ubistva po rundi i prosečnom štetom od 80,2 poena. Za razliku od Team Vitality-ja, Šveđani imaju prilično ujednačen roster, pa tako trenutno nema igrača koji ima prosečan rejting manji od 1,05.

Dva sastava će dosta pažnje posvetiti izboru mapa. Team Vitality se odlično snalazi na Vertigu uz 100% uspešnosti (3/3), a bolji je od Nindži na Nukeu, Mirageu i Dust2 mapi. Sa druge strane, Šveđani mogu da kažu da im odgovara Vertigo gde imaju 90% (9/10), a bolji su od svog rivala jedino na Trainu i Overpassu. Sve u svemu, kada se podvuče crta, očekujte duel na tri mape, jer sve nekako vuče ka tome.

Duel koji privlači nešto manje pažnje, ali koji bi takođe mogao da bude prilično interesantan je onaj koji će odigrati trenutno drugi na svetskoj rang listi, Natus Vincere (ili NaVi ako vam je draže) i ENCE (17.30). Rusko-ukrajinski tandem je juče pobedom otvorio takmičenje, pa sa dosta manje pritiska ulazi u današnji meč, dok će ENCE-u ovo biti prvi duel.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Naravno, NaVi će i večeras biti favorit za pobedu, naročito pošto na svom kormilu ima fantastičnog Aleksandras1mpleKosiljeva, kojem u poslednjih nekoliko meseci prosto teško ko može da parira. Ovaj igrač ima rejting od 1,32 poena, a pritom beleži 0,86 ubistava po rundi, ima KAST od 75,1% i prosečnu štetu od 85,1 poen, što je daleko više nego što ima najkorisniji igrač ENCE-a, AleksialluJali. Naime, on ima rejting od 1,18 poena, a pored 0,75 ubistava po rundi, ima „samo“ 79,6 poena štete. Doduše, prethodnu godinu je završio među prvih 20 igrača na svetu, ali treba istaći da je „s1mple“ bio drugi, a samo godinu dana ranije i prvi na svetu. Tačnije, poslednje četiri godine on „ne izbija“ van prvih deset.

I ove dve ekipe su se sastajale ranije, pri čemu je rezultat trenutno nerešen (5:5), a zanimljivo, nijednom nismo gledali produžetak. Što se odabira mapa tiče, sve deluje prilično ujednačeno, pa NaVi ima blagu prednost na Dust2 mapi, te Mirageu, Nukeu i Overpassu, dok se ENCE bolje snalazi na Infernu i Trainu. Zanimljivo, nijednom nisu igrali Vertigo u poslednja tri meseca, pa će biti zanimljivo videti da li će odabir pasti upravo na ovu mapu, koja bi realno gledano mogla da ostane kao treća. Pobeda NaVija dolazi kao logičan odabir, mada bismo i ovde mogli da vidimo tri mape.

DREAMHACK SPRING MASTERS – CS:GO

GRUPA D – EVROPA

Četvrtak

14.00: (1,80) Team Vitality – Ninjas in Pyjamas (1,90)

17.30: (1,55) Natus Vincere – ENCE Esports (2,29)

GRUPA B – SEVERNA I JUŽNA AMERIKA

Četvrtak

22.10: (1,70) 100 Thieves – Cloud9 (2,03)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.