Niko nije hteo da bude selektor, pa su pozvali mene

Izvor: B92, 21.Maj.2020, 22:51

"Niko nije hteo da bude selektor, pa su pozvali mene"

Italijanski stručnjak Roberto Mančini otkrio je da niko nije želeo posao selektora reprezentacije Italije.

Slavni italijanski fudbaler preuzeo je "Azure" i u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo ostvario 10 pobeda u 10 odigranih utakmica.

Niko nije želeo posao selektora, otkrio je Mančini.

"Za ova dva meseca, trebalo je da odigramo dve prijateljske utakmice, dve jake utakmice, protiv Engleske na Vembliju i Nemačke u Nirnbergu. Tačnije, ovih dana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bismo se pripremali za Evropsko prvenstvo", podseća italijanski selektor.

Otkrio je da niko nije želeo njegov posao i da je on hteo da napravi nešto drugačije.

"Moja ideja je bila da napravim nešto specijalno i da približim ljude italijanskoj reprezentaciji. Igrači su pravili sjajnu atmosferu. Italija je kroz celu istoriju imala odlične igrače, a taj slučaj je i sada. Pobeđivanje nikada nije lako, čak ni protiv slabih protivnika, a mi smo želeli da napravimo nešto drugačije i da pobeđujemo od samog starta.

Kada sam stigao, čuo sam da niko nije želeo posao selektora, pa su pitali mene i ja sam rekao da hoću. Mnogi su se plašili da uskoče u tešku situaciju, ali fudbal je takav i nekada je potrebno da verujete u kvalitet igrača i mlade fudbalere", objasnio je Mančini.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.