Niko ne zna da pobeđuje kao Juve! Iguainovi hici iz zasede psihički razorili odlični Toro (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 11.Dec.2016, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niko ne zna da pobeđuje kao Juve! Iguainovi hici iz zasede psihički razorili odlični Toro (VIDEO)

Na Olimpiku 1:3

Mala je Italija za toliko velik klub! Možda ne igra uvek kako želi, možda je nekad očigledno da zaostaje za najvećima u Evropi, ali niko, ali ama baš niko, ne ume da pobeđuje kao Juventus. I kad protivnik leti po terenu, kad se čini da se torinska Stara dama klati na konopcima, samo jedan sekund dovoljan je suverenom regentu Apenina da protivniku zada udarac koji ostavlja traumatične posledice. Poslednji u nizu dokaza u današnjem Derbiju dela Mole. Igrao >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je Torino kao da se bori za život, presingom gurao Juve ka ambisu, ali je na kraju morao da se pomiri sa porazom od 1:3.

Apsolutni junak meča bio je Gonzalo Iguain, koji je polako počeo da opravdava one silne milione. Dva gola fenomenalnog Argentinca ostavila su Bikove da se guše u suzama. Zaslužio je Toro bar taj jedan bod. Ako postoji čovek koji zna šta su to gradski derbiji onda je to Siniša Mihajlović -  igrao ih je u Beogradu, Đenovi, Rimu i Milanu - ali čini se da trenutno ne postoji tako velik meč u kome je teže ostvariti pobedu no što je u najvažnijoj utakmici Torina. Naravno, pod uslovom da ste u Torinovoj, a ne Juventusovoj koži. Mihajlović je odlično postavio utakmicu, presingom napravio velike probleme istina povredama hendikepiranom rivalu (nisu igrali Barzalji, Bonuči, Alves, Dibala je bio spreman samo za poslednjih 20 minuta)... Nije vredelo.

Taj tako prepoznatljiv šampionski nerv torinske Stare dame probudio se kad su mnogi samo čekali gol u mreži Đanluiđija Bufona. Kidisao je Toro, grizao, nekoliko puta imao višak u samoj završnici, imao je i šut Adema Ljajića koji su milimetri delili od gola... Ali pobeda je prosto urezana u Juventusov genetski kod. Taman kad pomisliš da ih imaš u šaci, niotkuda pesnica u glavu. Bolno otrežnjenje.

Iguain je obrnuo Antonija Bareku oko ose - samo najveći majstori to mogu - šutirao mu kroz noge, čini se da lopta ne bi prošla da je išla centimetara bilo levo ili desno... Džo Hart ništa tu nije mogao. Pogodak Andree Belotija za inicijalnih 1:0 u trenutku su svi zaboravili. U trenutku su svi znali šta to znači. Toliko puta smo to gledali. Toliko puta su Juventusu pretili. Toliko puta su ostavljani da se psihički razoreni, fizički iscrpljeni bore za dah.

Pogodak Miralema Pjanića za konačnih 3:1? So na živu ranu. Enciklopedijski primer.

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.