Izvor: MozzartSport.com, 15.Maj.2021, 23:00

Nije važno koji si na tabeli, ako si glavni u Rimu: Vučica konačno slomila Lacio i približila se Evropi (VIDEO)

Rimljani slavili golovima Henrika Mhitarjana i Pedra - 2:0

Kada se igra Derbi dela Kapitale onda stanje na tabeli, mesto na kojem ćeš završiti sezonu i ukupan bilans padaju u drugi plan. Važno je samo ko će te večeri biti glavni u gradu, ko će narednih dana moći da se šepuri u italijanskoj prestonici, jer je uzeo meru najvećem rivalu. Posle pet vezanih utakmica, gotovo tri godine čekanja, Vučica je došla do pobede nad Nebeskoplavima i tako se našla nadomak plasmana >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u kvalifikacije za Konferencijsku ligu - 2:0 (1:0).

Formalni domaćin u ključnim trenucima meča pogađao protivničku mrežu. Kod prvog u 43. minutu zablistao je Edin Džeko, koji je na fantastičan način prevario tragičara utakmice Frančesta Aćerbija i asistirao Hernirku Mhitarijanu. Sve je bilo rešeno u 78. minutu, kada je Pedro pokazao klasu i posle sjajnog prodora poslao izuzetno precizan udarac u donji desni ugao gola nemoćnog Pepea Reine.

Vučica i trener Paulo Fonseka nisu dozvolili da im se ponove pehovi iz prethodnog derbija, kada su nadahnuti serijom dobrih rezultata krenuli u ofanzivu dobili teške udarce iz kontranapada. Lacio je u prvom poluvremenu mogao prvi do vođstva, ali je pogodak Vedata Murićija iz 31. minuta poništen zbog ofsajda. Roma je bila strpljiva, čekala je svoju situaciju i konačno je dočekala u finišu prvog poluvremena, a onda je imala sve u svojim rukama u nastavku.

Obojica trenera su izvršila veliki broj izmena sredinom drugog poluvremena. Fonseka je pokušao i uspeo da održi svežinu u sopstvenim redovima uvođenjem Santona, Viljara i Pedra, dok je sa druge strane Simone Inzagi pokušao da promeni dešavanja na terenu sa Filipeom, Pereirom, Faresom i Kaisedom.

USKORO OPŠIRNIJE...

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.