Izvor: MozzartSport.com, 18.Nov.2020, 00:56

Nije važan Pejdž, nego sistem: Igrači su ga pronalazili u pravim trenucima

„Ovo je put“, kaže Sašo Filipovski

Slave Grobari Markusa Pejdža. Slavi i Sašo Filipovski treću uzastopnu pobedu na klupi Partizana. Samo što za razliku od navijača ne pada u euforiju, niti uzdiže na pijadestal američkog beka, iako je jasno da je on pogurao crno-bele ka trećoj pobedi u Evrokupu.

Naprotiv, novi trener ne ističe pojedinca, već uverava da su 25 Pejdžovih poena – podsetimo da je ubacio osam trojki iz deset pokušaja >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << – produkt sistemskog rada.

On je šuter, pravi šuter, pomogao je ekipi, ali timska igra je odlučila pobednika, igrači su ga u pravim trenucima pronalazili“, komentariše Filipovski posle 89:86 nad UNIKS-om.

Koliko je značajan učinak kolektiva naspram pojedinca još jednom je dokazao sledećim rečima:

Teško je kontrolisati formu, radimo na tome da se ova forma diže. Svaki individualac ima uspone i padove u formi, ali je zato važan timski sistem i igra, da kada nekome ne ide, neko drugi može da ga zameni. Zato je sistem jako važan“.

Naslednik Vlada Šćepanovića deluje staloženo, bez prevelikog ispoljavanja emocija.

Uvek su i pobeda i poraz situacije za sebe. Čak dobar igrač mora da zna da se nosi sa pobedom, a mora da zna i da se nosi sa porazom. Posle pobede ne sme da nas uhvati euforija i da se gubi koncentracija za trening, kao ni u porazu. Tražim od igrača koncentraciju i rad, važno je dati maksimum“.

U ekipu Partizana vratio se posle dužeg odsustva centar Viljem Mozli.

„Odradio je samo jedan trening sa ekipom. Ne bi trebalo biti pametan da kažem da je važan. Tu je i skok, pomaže i u drugoj liniji. Sve pohvale mom stručnom štabu, Mozli je odlično radio dok je bio povređen. Odradio je jedan trening, ali fizički nije problematičan, već u sistemu i košarkaški“.

Centarska linija crno-belih bila je oslabljena izostankom Erika Mike.

„Nije se osećao dobro, zato ga nije bilo“.

Jasno je Saši Filipovskom da je bilo i propusta.

Odbrana mora da bude konstatnija, njom moramo bolje da otvorimo utakmicu. Uglavnom, zadovoljan sam pobedom. Ovo je pravi put. Ovo tražimo. Na treninzima i utakmicama da se igra sa visokom energijom. Da, ovo je pravi put“, zaključio je trener Partizana.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.