Izvor: MozzartSport.com, 14.Maj.2020, 18:29

Nije odigrao ni minut za Vojvodinu, a selektoru poručuje: Od mene nema boljeg desnog beka u zemlji!

Vošin defanzivac baš ima samopouzdanja

Prošle zime je u Vojvodinu stiglo zanimljivo pojačanje. Posle probnog perioda, ugovor sa novosadskim Lalama je potpisao rumunski defanzivac Konstantin Nika.

Njegova fudbalska biografija kaže da je ponikao u Dinamu iz Bukurešta koji ga je lansirao u seniorski fudbal i mlađe reprezentativne selekcije Rumunije. Sa 20 gdina je debitovao i za A selekciju naših istočnih komšija, a potom je prešao u Atalantu za >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << 1.600.000 evra. Odigrao je nekoliko mečeva za tim iz Bergama u Seriji A, a potom se selio na pozajmice u Ćezenu, Avelino, Latinu da bi se na kraju vratio u svoj Dinamo. Karijera ga je dalje vodila kroz manje rumunske klubove Dunareu i Voluntari gde praktično nije ni igrao da bi prošle zime došao u Vojvodinu na probu.

Iako je Voša potpisala ugovor sa Rumunom, trener Lalatović mu nije dao priliku da debituje za Lale u drugom delu sezone. Nika čak nijednom nije bio ni u protokolu superligaških mečeva i očigledno je da Lalatović nije verovao u njega koliko klupsko rukovodstvo.

Iako ne pamti kada je odigrao zvaničan fudbalski meč, Nika u razgovoru za medije u domovini otkriva da se nada pozivu u reprezentaciju?!

„Ne kažem da ću u prva dva, tri meča biti među najboljima na terenu jer je baš velika pauza iza mene. Nisam Supermen pa da letim. Ali kada budem imao četiri, pet vezanih mečeva u nogama... Iskreno, ne vidimo boljeg desnog beka u Rumuniji od sebe. Sa 20 godina sam bio fit, ali neiskusan. Sada imam iskustvo i samo još da uđem u formu. Mnogo sam sada bolji igrač nego kada sam imao 20 godina. Gledam na ljude i fudbal potpuno drugačije“, rekao je Nika za rumunski Prosport.

Tamošnji mediji su njegove reči uputili kao Nikinu poruku za selektora Mirela Radoja. Rumunska reprezentacija ima evidentan problem na poziciji desnog beka gde su u poslednjim mečevima igrali Romario Benzar (Peruđa), Kristijan Manea (Kluž), Vasile Mogoš (Kremonenze) i Aleksandru Kipčiju (Kluž), pa se tako i Nika nada da bi mogao opet da zaigra za nacionalni tim.

Ipak, teško da će selektor Radoj ozbiljno shvatiti njegove reči s obzirom da Nika ne igra ozbiljan fudbal vež duže vreme.

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.