Izvor: MozzartSport.com, 14.Jun.2020, 21:37

Nije nepravda, no realnost: Salcburg dosolio LASK-ove rane, Dakin teror traje

Uverljivih 3:1 u derbiju 26. kola prvenstva Austrije

Pre pandemije korona virusa Linc se ponadao da će u grad vratiti titulu prvi put još od 1965. Onda se našao neko u Savezu da ih žestoko kazni oduzimanje šest bodova zbog toga što su tokom zabrane nadležnih organa u tajnosti kolektivno trenirali baš iz te silne želje da posle pola veka i više prigrle naslov najboljeg u Austriji. Sav entuzijazam u LASK-u tog momenta je spaljen kao mrav pod lupom, da bi danas Salcburg >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << dosuo so na otvorenu ranu. U 26. kolu austrijske Bundselige uverljivih 3:1 za ostanak na čelu tabele sa velikih sedam bodova prednosti nad bečkim Rapidom, jedinim timom koji bi, bar u teoriji, mogao da zaustavi Red Bul na putu ka šestoj tituli prvaka.

LASK je život Salcburga uspeo da zakomplikuje samo u uvodnih 20-ak minuta drugog poluvremena, ali do tada su već domaći imali dva gola prednosti. Dominik Soboslaj je u osmom minutu pogodio za 1:0, da bi u 11. Patson Daka nastavio teror nad protivničkim odbranama.

Napadač iz Zambije, koji je dobio nezahvalan zadatak da odmeni Erlinga Halanda, tako je stigao do svog već 23. gola na 25 prvenstvenih utakmica u sezoni. U poslednjih pet kola već sedam golova. Na sve to je dodao i četiri asistencije, da ne pominjemo ostala takmičenja.

Rapid je zahvaljujući Maksimilijanu Ulmanu u 87. minutu slomio otpor Volfzbergera – Miloš Jojić je zamenjen na poluvremenu – i zadržao teoretske šanse da u finišu sezone sustigne Salcburg. Međutim, sudeći po formi i poslednjim rezultatima čini se da je Salcburg ove godine samo dozvolio rivalima da na trenutak počnu da maštaju. Ništa više od toga.

AUSTRIJA 1, PLEJ-OF - 26. KOLO

Nedelja

Hartberg – Šturm 1:2 (1:0)

/Kajnc 9 – Despodov 85, 88/

Rapid – Volfzberger 2:1 (1:0)

/Kitagava 36, Ulman 87 – Vajsman 50/

Salcburg – LASK 3:1 (2:0)

/Soboslaj 8, Daka 11, Valči 81 – Raguž 57/

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.