Nije bio bolestan 70 godina, zarazio se na Enfildu i umro  ništa vam više ne verujemo

Izvor: B92, 02.Jun.2020, 20:55

"Nije bio bolestan 70 godina, zarazio se na Enfildu i umro " ništa vam više ne verujemo"

Porodica navijača Liverpula Ričarda Mavsona traži odgovore posle "biološke bombe" na Enfildu.

Pomenuti navijač je u meču protiv Atletiko Madrida zaražen koronavirusom od kog je 17. aprila i preminuo.

Sa njim je virus pokupilo još nekoliko hiljada ljudi i jasno je da je bila greška što je dozvoljeno da se igra.

U to vreme je u Madridu uveliko vladala uzbuna zbog epidemije, ali je i pored toga navijačima Atletika bilo dozvoljeno da doputuju u Liverpul.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Svi smo znali da se virus kreće, ali kada vam Vlada države kaže da je sve u redu... Vi im poverujete", izjavili su rođaci preminulog Ričarda Mavsona za "Dejli Mejl".

Druge utakmice osmine finala Lige šampiona širom Evrope igrale su se pred praznim tribinama.

"Sigurno smo 99 odsto da je tamo dobio virus, jer pored toga, jedva da je napuštao kuću, a nije bolestan u poslednjih 70 godina", poručili su i dodali:

"Prošao je pored navijača Atletika prilikom njihovog ulaza na stadion. Vlada je delovala prekasno. Znali su da će se to dogoditi i sada više ništa ne verujemo onome što kažu."

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.