Izvor: MozzartSport.com, 11.Jul.2020, 11:33

Nije Bazel ono što je bio, ali Momci će bez kamerunske zveri teško da se izvuku

Jang Bojs gostuje na Sankt Jakobu bez prvog strelca lige Nsamea, a naruku im ne ide ni serija od sedam mečeva na strani bez slavlja

Neki novi vetrovi duvaju u Švajcarskoj. Klackalica na vrhu, naročito u finišu sezone, nije tako svojstvena prvenstvu u zemlji satova i Rodžera Federera. A tek što je čudno što u trci za šampionsku titulu nema Bazela, doskorašnjeg večitog prvaka...

Otkako je pre tri godine dinastija sa Sankt Jakoba svrgnuta s vlasti posle >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << osam uzastopnih kruna, prethodne dve kampanje okončala je na drugom mestu. Sedam rundi pre kraja tekuće sezone izvesno je da će ekipa Marsela Kolera morati da se pomuči kako bi zauzela treću poziciju i obezbedila ulaznicu za Ligu Evrope, jer Servet i sve bolji Cirih, ozbiljni su u nameri da iskoriste očigledno slabiju formu Bazela u gostima.

Otuda je današnji dvoboj za Bazel od suštinskog značaja za determinisanje daljeg toka sezone. A rival u 30. kolu ne može biti teži. Na Sankt Jakob stiže Jang Bojs, aktuelni vladar Švajcarske, koji je bio nemilosrdan i bez poštovanja u prethodne tri godine (20.30).

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Mladim momcima iz Berna predstojeći okršaj umnogome može da utaba put ka odbrani titule, jer borba za Sankt Galenom za prvo mesto ulazi u završnu fazu. Svaki kiks može skupo da košta, mada je četa Herarda Seoanea navikla da u gostima ne osvaja bodove. Na poslednjih sedam ligaških duela van svog stadiona Jang Bojs nije slavio, a u derbi duel ulazi bez najboljeg strelca lige, kamerunske zveri. Žan Pjer Nsame ove sezone je sa 23 pogotka strah i trepet za golmane u Švajcarskoj, ali protiv Bazela će morati da odradi suspenziju, pa onaj podatak da u međusobnim duelima crveno-plavih i žuto-crnih na 15 prethodnih dvoboja nije slavio gostujući tim izrazito dobija na značaju.

ŠVAJCARSKA 1 - 30. KOLO

Subota

Cirih - Sion **odloženo

20.30: (2,85) Bazel (3,40) Jang Bojs (2,45)

Nedelja

16.00: (2,15) Lucern (3,40) Lugano (3,40)

16.00: (2,75) Servet (3,40) Sankt Galen (2,50)

16.00: (2,40) Tun (3,35) Ksamaks (2,95)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.