Izvor: MozzartSport.com, 03.Jun.2020, 14:47

Niče spektakularan stadion - četiri zgrade na tribinama i apartmani za izdavanje?! (FOTO)

Sjajna ideja da se poprave finansije...

Oni nemaju nijedan trofej u 117 godina dugoj istoriji. Nemaju ni veliki broj navijača i svako malo ispadaju u drugu ligu. Ali zato imaju genijalne ideje. Oslobođeni bilo kakvog rezultatskog pritiska, čelni ljudi Ekscelziora iz Roterdama ubeđeni su da su pronašli način da olakšaju poslovanje svog kluba i finansijski profitiraju.

Mada se godinama unazad u Roterdamu govori o novom stadionu Fajenorda, izgleda da će maleni Ekscelzior >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << preduhitriti nekadašnjeg prvaka Evrope i prvi doći do nove kuće. I to kakve. Holandski mediji poslednjih nekoliko dana bave se idejnim projektom s kojim je u javnost izašla firma koja bi da gradi na mestu sadašnjeg stadiona Ekscelziora. Radi se zaista o nesvakidašnjem, unikatnom poduhvatu, koji podrazumeva četiri velike kule na svakom kraju tog novog objekta.

U pitanju su stambene zgrade koje bi po izgradnji klub mogao da prodaje ili izdaje. Ideja je da dobar deo stambenih jedinaca ostane u vlasništvu Ekscelziora (oko 400) kako bi moglo da se zarađuje od rentiranja apartmana na atraktivnoj lokaciji.

Sadašnji stadion Ekscelziora spada među najmanje u holandskom profesionalnom fudbalu (4.000 sedećih mesta). Novi bi trebalo da bude izgrađen na istom mestu i malo proširen - na 6.000 mesta. Radovi treba da počnu 2022. godine.

A o kakvom se spektaklu radi pogledajte na projektnim fotografijama:





Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.