Izvor: MozzartSport.com, 24.Sep.2021, 10:54

Netsi novac ne žale: Bruklin pomera granice, zvezdani trio plaća 557.000.000 dolara

Kevin Durant već dogovorio novu saradnju, na putu da to učine i Kajri Irving i Džejms Harden

Napravio je Bruklin ozbiljan potres u NBA kada je u svojim redovima okupio možda i najubojitiju ofanzivnu trojku svih vremena. Kevin Durant i Kajri Irving su se dogovorili da zajedno postanu deo projekta u Berklejs centru, a onda im se pridružio i Džejms Harden. S obzirom da je klub potrošio veliki broj pikova, budućnost je stavio u ruke ovog trojca i sada po >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << svaku cenu mora da ga zadrži. Za tako nešto je spreman da izdvoji istorijske svote novca, pošto bi zvezdani trio mogao da ih košta 557.000.000 dolara.

21.30: (3,50) Andora (16,0) Real Madrid (1,35)

Minule sezone nije ostvaren željeni uspeh. Nije bilo ni realno. Koliko god da je pomenuta trojka nezaustavljiva. Imali su Netsi problema i sa povredama, retko kada su Durant, Irving i Harden bili u prilici da zajedno budu na terenu, na kraju je sav teret spao na bivšeg igrača Oklahome i Golden Stejta, koji nije mogao dalje od polufinala konferencije. Milvoki je slavio u uzbudljivoj majstorici, poslao jednog od favorita za prsten kući i kasnije se okitio titulom NBA šampiona.

Ove sezone će biti potpuno drugačija situacija. Trio se bolje poznaje, svi puleni Stiva Neša su imali dovoljno vremena da se pripreme za nastupajuću sezonu i uz detaljno napravljen plan rotacije, povrede bi mogle da se zaobiđu.

Ipak, s ozbirom da je Bruklin svoju budućnost investirao u formiranje "velike trojke", jasno je da za cilj ima da Duranta, Irvinga i Hardena zadrži u svojim redovima što je duže moguće. Trećina posla je već obavljena. Dvostruki šampion NBA lige sa Golden Stejt Voriorsima je pristao da potpiše novu saradnju sa klubom. Kevin Durant se na vernost Netsima obavezao do leta 2027. godine, a za nove četiri godine zaradiće 198.000.000 dolara.

Kako stoje stvari, generalni menadžer Šon Marks je na dobrom putu da pruži ruku i preostalim članovima zvezdanog trija.

"Imali smo jako pozitivne razgovore sa obojicom igrača. Jedva čekamo da sednemo ponovo sa njima u naredne dve sedmice. Oni znaju tačno kako se osećamo i mislim da su izrazili želju da budu deo ovoga i da grade sa nama zajedno. Mislim da smo u poziciji da napravimo nešto posebno", izjavio je nedavno Marks po pitanju produžetka saradnje i sa Irvingom i Hardenom.

Kajri Irving je krajem sezone 2019/20 potpisao četvorogodišnji ugovor težak 136.000.000 dolara. To znači da bi neograničeno slobodan postao leta 2023. godine. Mediji iz SAD javljaju da je plan Netsa da mu u ugovor dopiše još četiri godine, za 198.000.000 dolara. Ipak, sedmostruki Ol star igrač će leta 2022. godine kao ograničeno slobodan moći da potpiše i petogodišnji ugovor težak 235.000.000 dolara. Ostaje da se vidi da li će izraziti želju da se narednog leta još bolje obezbedi. S ozbirom da bi postao ograničeno slobodan, Netsi bi mogli da izjednače svaku ponudu koja stigne na njegovu adresu i tako ga zadrže.

Čini se ipak da će Irvingova odluka zavisiti od Hardenove. I obrnuto. Da će jedan uticati na drugog odlukom da ostanu u klubu ili da odbiju produžetak saradnje. Svesni su da će teško pronaći bolju situaciju za osvajanje prstena i veće ugovore.

Što se tiče popularnog Bradonje, on bi za dve godine mogao da postane slobodan igrač. Zato rukovodioci Bruklina na čelu sa Marksom žele sve da završe već do početka nastupajuće sezone, kako ništa ne bi prepustili slučaju. Plan je da Harden potpiše na još tri godine za 161.000.000 dolara.

Dakle, pravo bogastvo je Bruklin spreman da izdvoji za sjajni trio. Kada se sve sabere, dolazi se do pomenute sume od 557.000.000 dolara, koliko bi Netsi i njihov vlasnik Džo Cai potrošili za blindiranje Kevina Duranta, Kajrija Irvinga i Džejmsa Hardena. Bruklin već ima drugi najplaćeniji roster u ligi (171.079.196 dolara), a izgleda da prvom čoveku kluba nije problem da nastavi da se "luksuzira" (porez na luksuz) i plaća penale zbog premašenog seleri kepa.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.