Izvor: MozzartSport.com, 25.Sep.2021, 18:40

Nestvarna tri meseca Aleksandra Mitrovića - 10 utakmica, devet golova, tri asistencije

Fenomenalna forma sjajnog srpskog golgetera

Završava se treći mesec od početka najvećeg broja fudbalskih takmičenja u Evropi, a Aleksandar Mitrović istim tempom, i na podjednako nemilosrdan način, rešeta protivničke mreže. Sjajni srpski napadač danas je postigao sedmi pogodak u Čempionšipu, zahvaljujući kome deli prvo mesto liste strelaca sa još trojicom igrača, a ukoliko mu se na taj učinak daju i golovi koje je postigao za reprezentaciju Srbije protiv Luksemburga >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u septembru, stiže se do sjane statistike. Mitrović je od avgusta do kraja septembra odigrao 10 zvaničnih utakmica i na njima postigao devet golova, uz tri asinstencije.

Ipak, na nesreću ekipe Marka Silve, ovaj današnji u Bristolu nije bio dovoljan za osvajanje sva tri boda. Mitrović je postigao pogodak u 50. minutu na dodavanje Harija Vilsona, ali je on doneo samo bod gostima iz Londona. Konačan rezultat meča u 79. minutu postavio je Kesi Palmer, pa je Bristol stigao do četvrtog remija u sezoni - 1:1 (0:0).

Ako bismo se vratili na Mitrovićev učinak u Čempionšipu. Najbolji srpski napadač ove sezone nije imao konkretan učinak samo na dva meča, a to je bio remi sa Midlzbroom (1:1) u prvom kolu i poraz od Blekpula u šestom (0:1). Dva puta u strelce se upisivao samo na gostovanju Birmingemu (4:1), dok je po gol i asistenciju zabeležio proitiv Hadersfild (5:1) i Stouka (3:0). Asistenciju bez gola zabeležio je u porazu od Redinga prošlog vikenda (1:2).

Pobedničke nizove nastavili su srpski treneri Veljko Paunović i Slaviša Jokanović. Veljkovom Redingu ovo je bilo treće uzastopno slavlje. Nakon Piterboroa i Fulama savladan je i Midlzbro (1:0), a gol odluke je postigao Alen Halilović u 55. minutu, na asistenciju Džona Svifta, koji je baš kao i Mitrović dao sedam golova u Čempionšipu ove sezone, ali je zabeležio i pet asistencija.

Šefild Junajted je bio na dobrom putu da razočara protiv fenjeraša Derbi Kauntija, ali je ipak uspeo da slavi u poslednjim trenucima meča. Gol sa bele tačke tada je postigao iskusni golgeter Bili Šarp.

Uskoro opširnije...

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.