Izvor: MozzartSport.com, 05.Apr.2021, 00:26

Nemoć Lejkersa u gradskom derbiju oslikana kroz Kuzmin šut sa linije penala (VIDEO)

Rutina Klipersa, Jezeraši bez Lebrona Džejmsa i Entonija Dejvisa nisu mogli da im pariraju

Težak poraz aktuelnog šampiona u duelu sa gradskim rivalom. Lejkersi su bez Džejmsa, Dejvisa, ali i novajlije Andrea Dramonda prosto počišćeni u Stejps centru od rivala sa kojim još uvek dele dvoranu - 104:86. Četa Tajrona Lua je rutinski došla do 33. pobede i tako stekla dva koraka prednosti u odnosu na Jezeraše.

Već posle četiri minuta >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << igre je bilo jasno kako će se okončati dvoboj gradskih rivala. Klipersi su meč otvorili serijom 13:2, na prvi odmor su otišli sa sedam poena prednosti. Sve nade ekipe Frenka Vogela ugašene su u drugoj deonici, u kojoj su Kavaj Lenard, Pol Džordž i drugovi došli i do 20 poena viška. U trećem kvartalu ekipa koja je večeras važila za domaćina dolazi i do suficita od 24 poena, pa je samo bilo pitanje sa kojom razlikom će se susret okončati: uspeli su Jezeraši da je spuste ispod 20 (18).

Koliko su nemoćni Lejkersi večeras bili, možda se najbolje oslikava kroz "er-bol" Kajla Kuzme sa linije za slobodna bacanja. Poput lopte koju je on uputio ka košu, nisu bili ni blizu cilja.

Kyle Kuzma airballed another free throw. ????

No earthquake in LA this time though ????pic.twitter.com/pAFjnO5d5I

Klipersi su ubacili dvostruko više trojki (14:7), imali čak 14 skokova (50:36) i sedam asistencija (23:16) više od rivala. Ne mogu Lejkersi bez Lebrona i Dejvisa, pa im jedino preostaje da se nadaju da će se dvojac što pre vratiti na teren, kako ne bi izgubili i prednost domaćeg terena u plej-ofu.

Pobednički sastav je sa 22 poena predvodio Markus Moris, Lenard je bio na dve asistencije od tripl-dabla (19 poena i 10 skokova), Džordž je dodao 16 poena, dok je Luk Kenard ubacio 15. Ivica Zubac je odrađivao odličan posao u odbrani, a meč je završio sa šest poena, devet skokova i dve blokade, debi je u dresu Klipersa upisao i doskorašnji igrač gradskog rivala Ražon Rondo (za 12 minut ubacio dva poena, uz tri asistencije, ali i četiri izgubljene lopte). Sa druge strane se istakao Montrezl Herel sa 19 poena, tri manje dodao je talentovani Tejlen Horton Taker, dok je 11 ubacio Mark Gasol. Denis Šruder (osam poena i sedam asistencija) i Kajl Kuzma (šest poena i sedam skokova) su večeras potpuno podbacili.

NBA

Nedelja

Čikago - Bruklin 115:107

/Lavin 25 - Irving 24/

LA Klipers - LA Lejkers 104:86

/Moris 22 - Herel 19/

Boston - Šarlot (u toku)

Ponedeljak

01.00: (1,65) Filadelfija (13,0) Memfis (2,50)

01.30: (2,25) Atlanta (12,5) Golden Stejt (1,80)

02.00: (2,95) Hjuston (13,0) Nju Orleans (1,50)

04.00: (1,03) Denver (33,0) Orlando (12,0)

*** Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.