Nemci tvrde, UEFA odlučila, ovo je format i mesto gde ćemo dobiti pobednika Lige šampiona! Da ti voda pođe na usta...

Izvor: Sportske.net, 07.Jun.2020, 09:41

Nemci tvrde, UEFA odlučila, ovo je format i mesto gde ćemo dobiti pobednika Lige šampiona! Da ti voda pođe na usta...

Dva grada otpala, pošto su Turci odustali, evo načina na koji će Evropa dobiti klupskog prvaka...

UEFA bi 17. juna trebalo da donese konačnu odluku o završnici Lige šampiona, ali izgleda da je već sve poznato.

Pošto neće biti navijača klubova koji učestvuju, u avgustu će se ipak odigrati turnirska završnica, piše "Bild".

Osam timova koji se plasiraju u narednu rundu odnosno četvrtfinale igraće na završnom turniru, po jedan meč, dakle >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << nokaut sistem u drugoj polovini avgusta, a finale će biti 29. kada je i bilo predviđeno.

Ali, ništa drugo neće biti isto. Domaćin će na kraju biti Lisabon.

Tri grada su bila u igri, Frankurt je želeo domaćinstvo, kao i Moskva, ali su otpali iz nekoliko razloga.

Nemci imaju infrastrukturu, ali su nemački klubovi i dalje u takmičenju, pa bi to bila prednost. Moskva je otpala jer ima dosta slučajeva korone, tačnije i dalje pandemija nije stavljena po kontrolu, a Lisabon je logičan izbor.

Prvo, ima dva velike stadiona, na njima su igrana finala, plus Portugal nije imao veliki broj zaraženih.

Drugo, nema portugalskih ekipa u završnici, pa niko neće imati prednost, kako rekosmo, verovatno će se mečevi igrati pred publikom, ali će biti zabranjen dolazak strancima, odnosno navijačima klubova koji će igrati top 8.

Do sada su u četvrtfinale plasman izborili Atletiko, Lajpcig, PSŽ i Atalanta, a u prvoj nedelji avgusta biće kompletirani revanši osmine finala. Siti ima prednost od 1:0 protiv Real i dočekaće "Los Blankose" u revanšu, Čelsi će teško uspeti da eliminiše Bajern koji nosi 3:0 u London na revanš. Juventus juri prednost Liona od 1:0 kod kuće, na praznom stadionu, dok su Napoli i Barselona odigrali 1:1 pod Vezuvom, pa su Katalonci favoriti za prolazak u top 8 i put u Lisabon. Ovi revanši će prema kalendaru biti igrani, 7. i 8. juna, a zatim sledi pomenuta završnica u Portugalu, gde će biti odigrano ukupno sedam mečeva kako bismo dobili šampiona Evrope.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   Finale Lige Šampiona

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Odlučeno: F8 Lige šampiona u Lisabonu

Izvor: MozzartSport.com, 07.Jun.2020

Ništa od Istanbula, Frankfurta i Moskve..Nije zvanično, jeste gotovo. UEFA je izmestila finale Lige šampiona iz Istanbula i preselila ga u Portugaliju. Uz važnu napomenu da ne samo da je velegrad na Bosforu izgubio domaćinstvo usled pandemije virusa korona, već će se u Lisabonu ovog leta održati...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.