Nemci nisu izdržali, Španija ubedljivo do polufinala

Izvor: RTS, 12.Sep.2017, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemci nisu izdržali, Španija ubedljivo do polufinala

Košarkaši Španije savladali su Nemačku sa 84:72 i postali prvi polufinalisti ovogodišnjeg Evrobasketa. Nemci dobro počeli, držali se 25 minuta, a onda je Mark Gasol odlučio pobednika. Protivnik "furije" u polufinalu biće selekcija Slovenije koja je pobedila Letoniju.
Prvi četvrtfinalni duel, utakmica između Španije i Nemačke, bio je neizvestan u prvih 25 minuta, a onda se Mark Gasol postarao da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << "furija" stigne do 13. uzastopne pobede na kontinentalnim šampionatima i plasira se u polufinale ovogodišnjeg u Istanbulu.

A Nemci su dobro počeli. Poveli su sa 11:2, odično igrali odbranu i branili šut Španije za tri poena. Ipak, Pau Gasol je povukao evropske šampione i vratio ih u život, pa smo do sredine treće deonice gledali izjednačeni duel.
Onda se probudio Mark Gasol, vezao tri trojke i doneo četi Serđa Skariola dvocifrenu prednost.
Iskusna ekipa, kao što je španska, nije imala previše problema da održi prednost u poslednjoj deonici, pa će Španija u četvrtak igrati u polufinalu protiv boljeg iz duela između Slovenije i Letonije.
Mark Gasol je meč završio sa 28 poena i deset skokova, njegov stariji brat dodao je 19, a Rodrigez 11.
U nemačkom timu, po običaju, najefikasniji je bio Denis Šreder sa 27 poena i osam asistencija, dok je još jedini raspoložen bio Danijel Tajs sa 15 poena.
Protivnik Španije u polufinalu biće selekcija Slovenije koja je sa 103:97 slavila nad Letonijom. 
Ovako je protekao prvi četvrtfinalni meč na Evrobasketu: 
19.28 – Kraj meča, Španija je savladala Nemačku sa 84:72 i plasirala se u polufinale Evrobasketa. 
19.16 – Sredina igre u poslednjoj četvrtini, Španija održava prednost – 74:62. 
19.03 – Posle tri četvrtine, Španija ima velikih 12 poena prednosti – 65:53.
Neverovatna deonica Marka Gasola, koji je već stigao do 26 poena, postigavši tri trojke u finišu treće četvrtine. Pau Gasol je postigao 14. Šreder najefikasniji u nemačkom timu sa 18 poena, Lo je dodao devet, Timan osam.
Španci su trojkama napravili lepu zalihu, ukupno su ih postigli devet na utakmici (Mark Gasol četiri). 
18.57 – Dva minuta ostalo je do kraja treće četvrtine, Španija vodi sa 56:50.

Vezali su Španci tri trojke (Sastre, Rodrigez, Mark Gasol) i imaju najubedljiviju prednost od početka meča. 
18.50 – Sredina igre u trećoj četvrtini, nerešeno je – 43:43.
Šreder drži neizvesnost, postigao je 16 poena, na drugoj strani Pau Gasol ima 14. 
18.42 – Nastavljen je meč. 
18.27 – Poluvreme, Španija vodi sa 34:33.

Izjednačen meč u Istanbulu. Pau Gasol je postigao 12 poena, Mark osam. Na drugoj strani Šreder ima deset, Lo osam. I jedni i drugi šutiraju trojke 3/11, dok Nemci nešto bolje šutiraju za dva poena. 
18.21 – Tri minuta do poluvremena, Španija vodi sa 32:27.
Potpuno su stali Nemci u napadu, ni Šreder ne može da pogodi, pa Španci iz minuta u minut povećavaju svoju prednost. Sada tajm-aut mora da traži selektor Nemačke Fleming. 
18.15 – Četiri minuta igre u drugoj četvrtini, Španci su stigli do izjednačenja – 27:27.
Pojačala je "furija" odbranu, Nemci sve teže dolaze do koša, ali i dalje drže Španiju na malom broju postignutih poena. 
18.05 – Posle prvih deset minuta, Nemačka vodi protiv Španije sa 19:16.

Vratili su se Španci u život zahvaljujući braći Gasol (Pau osam, Mark šest poena), ali Nemačka i dalje vodi. Veći broj igrača upisao se u listu strelaca, predvodi ih Šreder sa šest poena.
17.52 – Odličan početak Nemačke, koja posle više od četiri minuta igre vodi sa 11:2. Skariolo je prinuđen da traži tajm-aut.
17.45 – Počeo je meč. 
17.40 – Košarkaši Nemačke i Španije su na terenu dvorane "Sinan Erdem", posle intoniranja himni počeće prvi četvrtfinalni duel na Erobasketu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Rusija posle preokreta u polufinalu

Izvor: RTS, 13.Sep.2017, 13:20

Grčka – Rusija 69:74. Košarkaši Rusije savladali su Grčku i plasirali se u polufinale Evrobasketa. Grcima pripao prvi deo utakmice, dok se nije probudio Aleksej Šved. Rusija će za plasman u finale igrati protiv Srbije koja je savladala Italiju. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.