Izvor: MozzartSport.com, 27.Jul.2021, 11:26

Nemamo milosti! Ubedljivo s pola gasa, basketašima Rusija došla kao lakši trening

Čekamo rivala u polufinalu, biće to pobednik meča između Rusije i Holandije

Basketaši Srbije idu u polufinale sa maksimalnih sedam pobeda iz grupne faze! Nije da smo očekivali manje od toga, ali potvrdili smo kvalitet i savladali rusku ekipu s rezultatom 21:10.

Sada nam sledi odmor do srede i polufinala koje je na programu od 10.30 po srednjoevropskom vremenu, u kojem će Srbija igrati protiv boljeg iz četvrtfinala gde će se naći Rusija i Holandija. Stvar >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je sledeća - pošto je Belgija nešto ranije dobila Poljsku, a Letonija Holandiju stvorena je nova tabela tri tima sa skorom 4-3. U tom krugu najbolji odnos ima Belgija koja je dobila Holandiju i Letoniju, pa su otišli direktno u polufinale sa drugog mesto. Letonija je treća i ide na Japan koji se u poslednjem trenutku probio na šesto mesto koje vodi u četvrtfinale preko Kine i upravo Poljaka, dok je Holandija sada četvrta.

Kako ne bi bilo zabune - kada dva tima imaju isti skor gleda se međusobni okršaj. Ako je više ekipa izjednačenih na tabeli prvo se gleda broj pobeda u krugu, a zatim broj ubačenih poena.

Iskoristili su najbolji srpski košarkaši duel s Rusima kao lakši trening. Možda i najvažnije je to da smo ponovo završili susret bez velike energetske potrošnje, što nam ostavlja sasvim dovoljno prostora da odmorimo i skupimo dovoljno snage da izguramo još dve najvažnije utakmice na turniru!

Danas je ulogu najefikasnijeg igrača preuzeo Mihailo Vasić sa osam poena, iako je igrao najmanje – manje od šest minuta. Sve poene ubacio je unutar polukružne linije na 6,75 metara. Po pet poena imali su Dušan Domović Bulut i Aleksandar Ratkov sa po pet, dok je Dejan Majstorović imao tri poena. Zanimljivo, kod Rusije je bez poena ostao najbolji igrač Aleksandar Zujev. Pet poena dao je visoki i snažni Ilija Karpenkov, dok je Stanislav Šarov dopisao četiri poena.

Bilo je jasno od samog starta da nam je cilj da rutinski odradimo posao i ne ulazimo u preteranu jurnjavu sa Rusima. Šutirali su naši basketaši samo četiri puta sa distance i bili polovičnog učinka, pa smo čak 17 poena ubacili iz prostora bliže košu. Videlo se još u uvodnim taktovima da smo za klasu bolji od Rusa, pa se samo čekao konačni rezultat. Da smo posao odradili bez problema najbolje pokazuje i to da je meč završen minut i po pre isteka vremena.

Sada možemo da odmorimo i sačekamo ishode dva najvažnija meča - Holandije i Letonije, pa četvrtfinala vezanog za naš tim koji je na programu danas od 14 časova.

O PRAVILIMA BASKETA "3x3"

Određenu konfuziju su među ljubitelje košarke izazvala pravila basketa "3x3", ali su suštinski dosta jednostavna. Meč se igra na polovini košarkaškog terena i traje deset minuta ili dok jedan tim ne stigne do 21 ubačenog poena. U slučaju da je rezultat po isteku vremena nerešen igra se produžetak i prvi tim koji ubaci dva poena je pobednik. Napad traje maksimalno 12 sekundi. Šut van linije 6,75 metara važi dva, a unutar polukruga jedan poen. Slobodna bacanja takođe vrede jedan poen. Posle postignutog koša nema pauze, već ekipa koja je igrala odbranu brzo izvodi loptu s pozicije gde je lopta uhvaćena i prelazi u fazu napada. Bacanjem novčića određuje se koji će tim imati prvi napad na meču.

POSLEDNJI MEČEVI PRVE FAZE

Utorak:

Belgija – Poljska 16:14

Kina – Japan 16:21

Srbija – Rusija 21:10

Letonija – Holandija 22:18

ČETVRTFINALA:

Utorak:

14.00: Holandija – Rusija

15.20: Letonija – Japan

POLUFINALA:

Sreda:

10.30: SRBIJA – Pobednik susreta Holandija - Rusija

11.40: Pobednik susreta Letonija - Japan – BELGIJA

FINALE

Sreda:

15.25: Pobednik polufinala 1 – Pobednik polufinala 2

MEČ ZA BRONZU

Sreda:

14.15: Poraženi iz polufinala 1 – Poraženi iz polufinala 2

Termini su usklađena po srednjevropskom vremenu.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.