Izvor: Vesti-online.com, 20.Mar.2019, 23:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka - Srbija 0:1, Nemci imali šanse a Makimović izbio loptu s gol-crte (VIDEO) (UŽIVO)

Posle prvih 45 minuta na prijateljskom meču u Volfzburgu naša reprezentacija vodi s 1:0.

63`: Posle mlakog udarca usamljenog Sanea glavom, koji je Dmitrović lako ukrotio, odmah u sledećem napadu izrodila se najbolja prilika za domaćina do sada. Gindogan je obišao našeg golmana pošto je kao tane uleteo u kazneni prostor, uputio je udarac, ali je Makimović klizeći izbacio loptu s gol-linije.

58`: Još jedna stoodstotna prilika za Nemačku. Rezervista >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Rojs se varkom tela izborio za prostor za udarac, ali je iskosa šutirao pravo u odlično postavljenog Dmitrovića.

48`: Lazović se našao u prilici ali nije pravovremeno uputio udarac sa šest-sedam metara, a nemački igrač je otklonio opasnost.

Počelo je drugo poluvreme

41`: А na drugoj strani kolosalna prilika za Ljajića. Do njega je lopta došla u dva poteza: Gaćinović je uposlio Lazovića, ovaj odmah Ljajića koji se našao oči u oči s Nojerom. Šutirao je iz prve ali preko gola.

Adem Ljajic çok net bir gol kaçırdı. pic.twitter.com/8mbtKAgSCn— Furkan (daralandafutbol) 20. март 2019.

38`: Dmitrović je sačuvao našu mrežu pred stopostotnom šansom Nemaca. I srećno i spretno je reagovao kada je već bio salvladan jer je Verner bio potpuno usamljen pred njim.

33`: Bilo je uzbudljivo pred našim golom, ali je lopta prohujala paralelno s gol-linijom metar-dva ispred nje.

25`: Jović se spetljao sa oko deste metara posle vihornog prodora Lazovića. Uspeo je da šutira iako je lopta bila malo iza njega, ali je izblokiran.

22`: Verner je imao izglednu šansu. Umakao je iskosa u kazneni prostor, ali je Dmitrović odbranio njegov šut po zemlji.

Ovo je četvrti od pet poslednjih prijateljskih mečeva naše reprezentacije, računajući i Jugoslaviju, u gostima kod Nemačke da prvi postižemo gol. U prethodna tri nismo i pobedili.

#Jovic makes it 1-0 to Serbia against Germany

A post shared by Posting All Live Goals (futbolhdgoals) on Mar 20, 2019 at 1:13pm PDT

13`: 0:1 - Strelac je Jović. Posle prvog kornera za naš tim, lopta je doletela našem napadaču na glavu pošto se odbila pre toga. Drugi najbolji strelac Bundes lige ju je sproveo u mrežu onako kako je to ove godine učiniomnogo puta u nemačkom klupskom fudbalu i Ligi Evrope.

8`: Posle centaršuta debitanta Bogosavca lopta je prvi put u Nojerovim rukama.

Watching de first match of the year of the DFB_Team #DieMannschaft #GERSRB pic.twitter.com/1Jzlvtmj1A— Miren Mate(mirengmate) 20. март 2019.

Utakmica je počela

Bože pravde drugi put u Nemačkoj. Na Šalkeovom stadionu u Gelzenhikrehu odigrana je prijateljska utakmica 31. maja 2008, uoči učešća Nemaca na Evropskom prvenstvu u Austriji i Švajcarskoj. Izgubili smo s 2:1, iako smo poveli golom Boška Jankovića. Zatim smo se sastali još samo na Mundijalu u Južnoj Africi 2010, kada smo pogotkom Milana Jovanovića s 1:0 postigli jednu od najvrednijih pobeda našeg fudbala.

Dok su intonirane himne, na jednoj tribini stadiona koreografija je bila posvećena zahvalnosti Tomasu Mileru, Matsu Humelsu i Žeromu Boatengu, kojih se selektor Lev odrekao za buduća iskušenja.

NEMAČKA: Nojer, Klosterman, Zile, Tah, Kimih, Halštenberg, Gindogan, Brandt, Sane, Haverc, Verner.

SRBIJA: Dmitrović, Rukavina, Spajić, Milenković, Bogosavac, Maksimović, Gaćinović, Lazović, Milinković Savić, Ljajić, Jović.

Warm up #GERSRB #DieMannschaft pic.twitter.com/AGDsJirjfV— Die Mannschaft (DFB_Team) 20. март 2019.

Nekadašnji napadač nemačke reprezentacije Jirgen Klinsman debitovaće utakmicom Nemačke i Srbije na komentatorskom mestu televizije RTL.

Hey, J_Klinsmann! #DieMannschaft #GERSRBpic.twitter.com/b1OJ5qzVnl — Germany (DFB_Team_EN) 20. март 2019.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.