Izvor: MozzartSport.com, 28.Nov.2021, 14:31

Neka čeka Feran Tores: Siti brzo digao ruke, Barsa nema ni blizu 70.000.000 evra, sad je u fokusu Marsijal

Ovog januara ništa, sledećeg leta možda

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest o navodnoj želji Ferana Toresa da napusti Mančester Siti već ove zime. U prilog toj informaciji stigla je i dopuna da je direktorski dvojac Barselone Mateu AlemaniFeran Revert tokom petka otputovao u Mančester i otvorio pregovore sa kolegama iz Sitija kako bi se što pre pronašla formula za realizaciju transfera.

Međutim koliko je brzo odjeknula vest, toliko >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << su se brzo završili razgovori dve strane. Svi relevantni mediji u Španiji pišu da je Mančester Siti na sastanku u petak tražio sumu između 70.000.000 i 80.000.000 evra, što je novac koji Barselona ne da nema, već mogućnosti nisu ni približne čak ni donjoj granici. Barselona je navodno pokušala da nađe rešenje, da rastegne finansijski deo akvizicije na što više rata i godina, ali ni to nije nešto što privlači ljude iz Sitija kojima nije pod moranjem da prodaju Ferana, uprkos želji španskog reprezentativca da se vrati u domovinu. Što je on jasno preneo Pepu Gvardioli.

21.00: (1,65) Real Madrid (3,90) Sevilja (6,00)

Siti je stavio Barselonu u nezavidnu poziciju. Već sada je gotovo jasno da u januaru od ovog transfera neće biti ništa, a šta će se dešavati narednog leta prvenstveno zavisi od toga da li će Barselona imati dovoljno novca u kasi da završi posao. U Barsi se nadaju da bi do kraja januara nešto konkretno moglo da se promeni s obzirom na to da su Sitijevi čelnici uopšte seli za pregovarački sto, ali priča je baš na dugačkom štapu i šanse su skoro nepostojeće.

Katalonski Sport piše da je Barselonina prva ideja bila da dovede Toresa na pozajmicu uz opciju ili obaveza otkup na rate, ali je ta ideja brzo pala u vodu. Zatim je probala sa obeštećenjem od 50.000.000 evra, što je Siti takođe odbio zbog jasne distance od 20.000.000 i 30.000.000 evra. Vrata nisu potpuno zatvorena, samo je sada daleko realnije da se posao završi tek na leto.

Zbog toga su Barselonini rukovodioci iskoristili put u Mančester kako bi pažnju usmerili i ka novom potencijalnom rešenju – Antoniju Marsijalu. Francuz nije prvi igrač Mančester junajteda koji se nalazi na Barsinoj listi želja, pošto je prva ideja Edinson Kavani, a navodno je u igri i Džesi Lingard. Marsijal je izgubio status startera od dolaska Džejdona Sanča i Kristijana Ronalda, odigrao je samo 357 minuta u svim takmičenjima. Jeste imao problema sa povredom, ali nije bio u prvom planu kod Olea Gunara Solskjera, pitanje je da li će i kod Ralfa Rangnika. Zbog toga Alemani smatra da bi Marsijal bio dostupniji kao rešenje kakvo se traži na tržištu.

Podsetimo, novi trener Ćavi insistira na dovođenju krila, dok sportski sektor traži klasičnu “devetku“ zbog zdravstvenog stanja Serhija Aguera te slabih partija Luka de Jonga i Martina Brajtvajta, što je ostavilo Barselonin napad na Memfisu Depaju kaojedinoj validnoj opciji.

Marsijal je produžio ugovor sa Junajtedom do 2024. godine, ali definitivno nije opravdao etiketu novog Tijerija Anrija kada je dolazio iz Monaka za 60.000.000 evra još 2015. godine.

Barsa će, kao sa Toresom, probati da Marsijala prvo dovede na pozajmicu, pa da ga onda eventualno otkupi.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.