Nedovićevih 16 poena nedovoljno Milanu, Sasari u finalu Palakanestra

Izvor: B92, 03.Jun.2019, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nedovićevih 16 poena nedovoljno Milanu, Sasari u finalu Palakanestra

Košarkaši Dinamo Sasarija pobedili su ekipu Olimpije iz Milana rezultatom 108-96 nakon produžetaka i došli do 3-0 u plejof seriji i plasmana u finale lige.

Ovom pobedom ekipa Đanmarka Poceka napravila je još jedno iznenađenje, nakon što je ranije ove godine osvojila FIBA Evrokup.

Tokom celog meča ekipe su se smenjivale u vođstvu i ni jedna ekipa u regularnom delu meča nije uspela da prelomi meč u svoju korist.

Minut do kraja regularnog dela meča >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Sasari je imao vođstvo od pet poena, međutim ekipa iz Milana uspela je trojkama Majkla Džejmsa i Džejmsa Nanelija da povede 89-88. Poslednji poen Sasari je postigao sa slobodnih bacanja, za konačan rezultat 89-89 posle 40 minuta igre.

U produžetku ekipa Sasarija postigla je 19 poena što je bilo nedostižno za protivničku ekipu, koja je u nadoknadi postigla svega 7 poena.

Od srpskih igrača za ekipu Milana nastupali su Nemanja Nedović i Vladimir Micov. Nedović je postigao 16 poena uz 5 asistencija i 3 skoka, dok je Micov upisao 10 poena i tome dodao 5 asistencija i 5 skokova.

Najefikasniji u domaćoj ekipi bio je Džejmi Smit sa 29 postignutih poena, šutirajući 2-2 za dva poena i 7-8 za tri. U ekipi Milana najefikasniji je bio Džejms Naneli sa 19 postignutih poena.

U finalu ekipa Dinamo Sasarija čeka boljeg iz dvomeča koji se igra između ekipa Vanoli Kremone i Rejer Venecije. U toj seriji trenutni rezultat je 1-1.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.