Ne sanjate, Jokić i Dončić su ovo noćas zaista napravili!

Izvor: Sportske.net, 26.Okt.2019, 09:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne sanjate, Jokić i Dončić su ovo noćas zaista napravili!

Krenula je možda i trka dvojice neverovatnih igrača, nastavljaju da dižu ulog!

Mnogo teže nego što se očekivalo, Denver je na otvaranju sezone u Koloradu srušio Sanse. Strepeli su u produžetku ali je Džamal Marej sa sedam poena u overtajmu prelomio. Riki Rubio je doneo izjednačenje Feniks u poslednjih sekundama regularnog dela.

Jokić je otvorio konto, prvi tripl-dabl u novoj sezoni, 23 poena, 14 skokova, 12 asistencija, njegov tim je prosuo +9 u poslednja tri >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << minuta, ali je na kraju, zaobilaznim putem stigao do pobede u produžetku. Inače, Sansi su bez prošlogodišnjeg top pika Ejtona, odradio je prvi od 25 mečeva suspenzije zbog dopinga, Aron Bejns je sada startni centar, Australijanac je završio sa 15 poena.

23 PTS | 14 REB | 12 AST

🃏 Watch the TOP PLAYS from Nikola Jokic's 1st triple-double of the season for the nuggets! #KiaTipOff19 #MileHighBasketball pic.twitter.com/lDLOZbAJz2 #NBA

— ACB Jornada Virtual (@ACBJV) 26. октобар 2019.

Sledeći meč Nagetsi igraju u ponedeljak, rival je Sakramento koji je kod kuće poražen od Portlanda. Bjelica je počeo meč, završio sa 9 poena i 7 asistencija, Bogdanović mnogo bolji nego na prvoj utakmici, 16 poena, po 3 asistencije i ukradene lopte, pogodio je četiri trojke.

Triple doble de Luka Doncic en la victoria de Dallas Mavericks ante New Orleans Pelicans:

25 puntos

10 rebotes

10 asistencias

🔥🔥🔥✊ pic.twitter.com/RsPyfVdeSe

— More Than A Game (@Pasion_Basket1) 26. октобар 2019.

Ali, nije vredelo, u poslednjoj četvrtini Lilard je pokazao klasu, 13 od 35 poena postigao je u finišu i prelomio utakmicu. Kingsi su držali priključak, ali oni jednostavno nemaju takvog individualca koji bi značio prevagu. D'Aron Foks je ubacio 28 poena, Badi Hild 21, ali kada se lomilo, nisu uspeli da isprate sjajnog Lilarda.

Luka Dončić je napravio tripl-dabl u Nju Orleansu, druga pobeda za Mavse, 25 poena, po 10 skokova i asistencija za nezaustavljivog Slovenca. On je u finišu ubacio osam poena, pogodio tešku trojku, to je bilo odlučujuće. Dobar Porzingis 24 poena, 5 blokada, Marjanović i dalje bez sekunde na terenu u prve dve pobede Dalasa.

Upisali su se i Lejkersi, dobili su Jutu nakon startnog poraza protiv Klipsa. Ovo je bio i derbi večeri, Lebron je brojao do 32, imao 10 asistencija i 7 skokova, previše za "Džezere", odbrana rivala ih je slomila, napravili su 23 greške. Entoni Dejvis je dodao 21 poen, imao 7 skokova, ali jasno da je ovo Lebronov šou. Uz to, dodajmo i četiri trojke Troja Denijelsa, ako "pomoćni" igrači budu igrali odbranu kao noćas, sve je moguće. Juta je previše grešila, dali su sami 37 poena u prvom poluvremenu, Donovan Mičel je ubacio 24, ali domaćin je u finišu bio na visokom nivou koji "Džezeri" ne mogu da isprate.

Tomas Brajant i Bredli Bil su vodili Vizardse do pobede u Oklahomi, ruki Hačimura je ubacio 19 poena, prvi Japanac u NBA će dobiti dosta minuta i lopti ove sezone.

Sjajna partija Zaka Lavina, 37 poena je presudila slabim "Grizlijima", Gudurić je ubacio 7 poena, za 17 minuta, manje vremena nego na startu za našeg igrača. Beležimo i odličnu partiju rukija Kobija Vajta, talentovani bek je 21 od 25 poena upisao u nastavku i obeležio preokret u Tenesiju.

Gradski derbi pripao je Netsima. Kajri Irving je ubacio 26 poena za ekipu iz Bruklina, Njujork je pogodio čak 17 trojki, ali i promašio 12 bacanja, imali su 68% šuta za tri, ali samo 57% sa linije penala. Uz to, izgubili su čak 26 lopti, stigli i prestigli veliku prednost, ali serijom 15:2 su Netsi ponovo došli do kontrole i priveli posao kraju...

Boston je u derbiju Istoka dobio šampiona. Paskal Siakam i Kajl Lovri su iskombinovali 62 poena za Kanađane, no, niko drugi sem Ibake nije bio dvocifren.

Za pobedu je trebalo više raspoloženih igrača, Tejtum i Braun brojalo su do 25, Voker je dao 22 poena, ali daleko je to od pravog Kembe, ponovo je dosta promašivao. Ipak, "Kelti" su okrenuli rezultat, a Voker je promašio prvih pet šuteva, dok je kasnije bio mnogo bolji nego u uvodnom porazu od Filadelfije.

Nova velika partija Taunsa, KAT je ubacio u Šarlotu 37 poena, imao 15 skokova, 8 asistencija, 4 ukradene lopte, 2 blokade, učinak za bogove. Nije bilo Kodija Zelera da ga čuva, njegove zamene Bijombo i Ernangomez nisu mogle ništa jednom od najboljih igrača lige. Treću četvrtinu "Vukovi" su dobili 45:25, imali 10 skokova više, te stvari su odlučile, Minesota ima dve pobede na startu.

Rezultati:

LA Lejkers - Juta 95:86

Sakramento - Portland 112:122

Denver - Feniks 108:107

Nju Orleans - Dalas 116:123

Oklahoma - Vašington 85:97

Memfis - Čikago 102:110

Bruklin - Njujork 113:108

Boston - Toronto 112:106

Šarlot - Minesota 99:121

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.