Izvor: MozzartSport.com, 30.Nov.2020, 05:09

Ne pomaže ni Žinjak, Pirova pobeda Tigresa, Kruz Azul u polufinalu (VIDEO)

Gosti slavili sa 1:0 u Meksiku Sitiju na stadionu Asteka, ali Los Sementerosi idu u polufinale plej-ofa meksičke Aperture

Pirova pobeda Tigresa. Ekipa za koju već šestu sezonu igra nekadašnji francuski reprezentativac Andre Pjer Žinjak ispala je već u četvrtfinalu plej-ofa meksičke Aperture. U revanšu Tigres je slavio na stadionu Asteka u Meksiko Sitiju sa 1:0, ali je poraz od 3:1 u prvom meču na svom stadionu bio ključan.

Domaćini su defanzivnom igrom >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << uspeli da sačuvaju veliku prednost iz prve utakmice. Tigres je imao 71 odsto posed lopte, mnogo više pokušaja da ugroze domaćina, ali su stihijski napadali, samo tri šuta su bila u okvir gola. Nadu im je doneo Luis Kinjones pogotkom u 80. minutu. Kolumbijac je dobio loptu iskosa sa leve strane. Činilo se da želi da centrira, prešla mu je preko noge i iznenadila loše postavljenog golmana Kruz Azula Hosea Koronu.

#LuisQuiñones anotó el 0-1 del @TigresOficial pero no les alcanzó para remontar. @jesuscorona01 y @pablisaguilar la cagaron macizo. pic.twitter.com/Zw0d8UYCHr

Imala je lopta čudan efe, a i čuvar mreže domaćeg tima je loše procenio let lopte. Pre pobedonosnog gola, dovoljno samo za častan oproštaj, Tigres je bio bolji, Žinjak je u nekoliko situacija mogao do pogotka, ali nije hteo gol nekadašnjeg napadača Marselja.

Nekoliko trenutaka pre jedinog gola za goste sviran je jedanaesterac za Tigres zbog prekršaja nad Žinjakom. Francuz je namesito loptu na belu tačku, spremao se da izvede udarac sa 11 metara, ali je glavni sudija Ortiz dobio signalizaciju iz VAR sobe da treba da pogleda ovu situaciju. Na snimku se videlo da je prekršaj bio van 16 metara, pa je dosuđen samo slobodan udarac za goste iz koje nije bilo opasnosti po golmana Koronu.

Žinjak je pomalo neočekivamo 2015. godine stigao u ovaj meksički klub i tu će verovatno i da završi bogatu karijeru jer narednog meseca puni 35 godina. Francuski veteran je u ovoj Aperturi postigao 13 golova na 20 utakmica i deli prvo mesto sa Urugvajcem Žonatanom Rodrigezom iz Kruz Azula, koji je u prvom meču četvrtfinala plej-ofa postigao gol protiv Tigresa.

Kruz Azul će u polufinalu igrati protiv Leona koji je izbacio Pueblu, dok će u drugom paru snage da odmere Gvadalahara i Pumas. Prošle sezone je u Meksiku dominirao Monterej, ali je on ispao već u osmin finala doigravanja.

MEKSIKO, APERTURA - ČETVRTFINALE (REVANŠ MEČEVI)

Nedelja

Leon - Puebla 2:0 /prvi meč 1:2/

/Perg 5ag, Mena Delgado 30/

Klub Amerika - Gvadalahara 1:2 /prvi meč 0:1/

/Martin 75 - Kalderon 31, 72/

Pumas - Pačuka 0:0 /prvi meč 1:0/

Ponedeljak

Kruz Azul - Tigres 0:1 (0:0) /prvi meč 3:1/

/Kinjones 80/

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.