Izvor: MozzartSport.com, 21.Jun.2020, 00:06

Ne mora ni da se zatrese mreža, Atletiko bodovima ne gleda u zube (VIDEO)

Jorgandžije savladale Valjadolid zahvaljujući srećnom golu Vitola - 1:0

Bilo je lagano i ubedljivo u Osasuni, ali je večeras bilo teško i to mnogo teško za Atletiko Madrid. Ali, bodovi su u džepu ekipe Čola Simeonea, koja je napravila još jedan važan korak ka plasmanu u Ligu šampiona zahvaljujući prilično srećnom golu Vitola u 81. minut - 1:0 (0:0).

Domaćin se mnogo mučio na svojoj Vandi Metropolitano, iako je dobro otvorio meč i imao dve prilike >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << preko Alvara Morate i Žoaa Feliksa. Ali, gosti su uspeli da zatvore puteve prema svom golu, pa čak i da priprete Janu Oblaku, kao što je to učino Mateus Fernandes na isteku pola časa igre.

Madriđani nikako nisu uspevali da se trgnu iz letargije. Imali su terensku nadmoć, ali onaj završni pas nikako nije uspevao da pronađe najisturenije igrače, koji se doduše nisu ni preterano kvalitetno kretali. Simeone je situaciju pokušao da promeni uvođenjem svežih pojedinaca, a ponovo se kao odlučujući faktor ispostavio ulazak Dijega Koste.

Temperamentni golgeter je bio na pravom mestu u odlučujućem trenutku, jer je upravo on uspeo da prebaci loptu glavom na drugu stativu, gde je bio Vitolo. U prvi mah niko na terenu nije bio siguran da li je lopta prešla gol-liniju, ali je onda regovala gol-tehnologija i pokazala da je lopta celim obimom prešla liniju. To je silno obradovalo domaće, a pre svih Simeonea, koji je bio svestan da bi njegov tim mogao da doživi ozbiljan psihološki pad eventualnim gubitkom bodova.

Jorgandžije su pobegle petoplasiranom Hetafeu na četiri boda udaljenosti, pa sada sasvim spokojno odlaze na gostovanje Levanteu. Valjadolid je umalo došao do dragocenog boda, ali je još uvek prilično spokojan kada je u pitanju borba za opstanak u Primeri. U narednom kolu će ovaj tim biti u prilici da učini veliku uslugu upravo Atletiku pošto na svom terenu dočekuje Hetafe.

PRIMERA - 30. KOLO

Petak

Granada – Viljareal 0:1 (0:1)

/Moreno 11/

Majorka – Leganes 1:1 (1:0)

/Sevilja 9 – Oskar 87/

Sevilja – Barselona 0:0

Subota

Espanjol - Levante 1:3 (1:1)

/Lopez 28 - Majoral 14, Bardi 67, Pedrosa 87ag/

Atletik Bilbao - Betis 1:0 (1:0)

/Martinez 7/

Hetafe - Eibar 1:1 (1:1)

/Etebo 30 - Šarls 45+6/

Atletiko Madrid - Valjadolid 1:0 (0:0)

/Vitolo 81/

Nedelja

14.00: (2,00) Selta (3,20) Alaves (4,20)

19.30: (1,90) Valensija (3,50) Osasuna (4,10)

22.00: (4,40) Sosijedad (3,70) Real Madrid (1,80)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.