Ne dirajte posvetu Astoriju, ako treba platićemo

Izvor: Mondo, 05.Sep.2018, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ne dirajte posvetu Astoriju, ako treba platićemo"

Novi propisi italijanske Serije A neće sprečiti kapitena Fiorentine da nosi personalizovanu kapitensku traku posvećenu tragično preminulom Davideu Astoriju.

Kapiten kluba iz Firence, Argentinac Herman Pecela, nosio je kapitensku traku sa incijalima i brojem 13 u čast svog prethodnika Astorija protiv Udinezea, a "autentične" kapitenske trake, uprkos novim pravilima, takođe su nosili i kapiteni Rome i Atalante, Danijele De Rosi i Alehandro Gomez.

Fudbaler "viole" >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Kristijano Biragi podržao je odluku svog kapitena Pecele bez obzira na moguće kazne.

"Niko ne sme da dotakne traku Fiorentine posvećenu Astoriju. Ako nas Serija A kazni, platićemo", rekao je Biragi italijanskim medijima.

Defanzivac Fiorentine je tokom leta povezivan sa Milanom, ali je odbio da preseli na "San Siro" posle razgovora sa trenerom Stefanom Piolijem.

"Čuo sam za Milanovo interesovanje i razgovarao s Piolijem kako bih mu rekao da se dobro osećam u Firenci. Rekao mi je da klub počinje novi ciklus s jasnim ciljevima u narednih nekoliko godina, pa sam tražio da ostanem".

Astori je preminuo u snu dok je bio na gostovanju u Udinama, početkom marta ove godine. Imao je 31 godinu, a obdukcija je pokazala da je umro od srčanog udara.

"Ljubičasti" zbog reprezentativne pauze naredni meč četvrtog kola igraju protiv Napolija 15. septembra na stadionu "San Paolo", a susret će od 18 časova direktno prenositi televizija Arena sport.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.