Izvor: MozzartSport.com, 23.Sep.2021, 02:04

Navijači u Francuskoj “pušteni s lanca”, novi sukob huligana na terenu (VIDEO)

Neredi na meču između Anžea u Marselja

Divljanje huligana - četvrti deo. Nastaviće se...

Ne prođe kolo u Francuskoj a da se navijači ne obračunavaju na stadionu. Vatra je zapaljena na Alijanc Rivijeri, u međuvremenu se rasplamsala i deluje da će se u narednom periodu francuski fudbal suočavati sa sve učestalijim nasiljem na fudbalskim priredbama.

Sve je počelo na utakmici između Nice i Marselja kada su pristalice domaćeg tima gađale flašom >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Dimitrija Pajea, pogodile ga, a temperamentni Francuz im uzvratio. Navijači su uleteli na teren, nastao je opšti sukob po principu svako protiv svakoga. A, epilog je bio oduzimanje jednog boda Nici (uz potencijalno oduzimanje još jednog), kazne za Horhea Sampaolija, njegovog pomoćnika i fudbalere Marselja.

Probili su navijači Nice led, sada su kapije širom otvorene, a teren je postao poligon za tuču. Napadač Avra se obračunavao sa navijačem u stilu Erika Kantone, a neredi su izbili i na Derbiju severa između Lansa i Lila.

Četvrti deo režirali su navijači Anžea i Marselja. Upozoravali su iz Marselja uoči početka utakmice da nema dovoljno obezbeđenja, da je kontrola slaba i da bi se lako moglo dogoditi da navijači utrče na teren. Domaćini nisu bili gostoprimljivi, zasuli su petardama navijače Marselja, oni im nisu ostali dužni, a sve je preraslo u opšti rat. Baš kako su glavešine Marselja upozoravale. Neko bi rekao i znale šta se sprema i kakav scenario sledi.

Marseille fans from the away end take to the pitch to confront Angers supporters after their 0-0 draw. (📽: @MattMargueritte) pic.twitter.com/nr2LqrxXc1

Po svemu sudeći, ni prvi, ali ni poslednji upad navijača na terene širom Francuske. Osladilo im se. I dok tamošnji Savez ne krene sa drakonskim kaznama za klubove teško da će se divljanju huligana stati na put.

Utakmica je pala u drugi plan, na terenu je bilo znatno manje uzbudljivo kada su se na istom nalazili igrači dveju ekipa, pošto je meč završen bez golova. Da nije bilo navijačkih izgreda, duelu Anžea i Marselja se ne bi pridavala pažnja. Ovako, dešavanja sa te utakmice goruća su tema u Francuskoj.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.