Navijači napali Hrvata koji je srušio njihov tim u derbiju

Izvor: B92, 17.Maj.2022, 16:34

Navijači napali Hrvata koji je srušio njihov tim u derbiju

Hrvatski fudbaler Luka Sučić, član Red Bul Salcburga, našao se na udaru navijača bečkog Rapida, prenose austrijski mediji.

Mediji navode da je Sučić nakon utakmice njegovog Red Bula i Rapida (1:0) u Beču išao na doping-test, pa se vraćao u Salcburg odvojeno od ostatka tima.

"S obzirom na to da to traje neko vreme, ekipa je krenula autobusom nazad u Salcburg. Sučić je otišao privatnim automobilom s članom stručnog štaba. Izvan Beča njih dvojica zaustavila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su se na benzinskoj stanici. Onde je Sučić napadnut", stoji u tekstu Kronen Cajtunga.



"Četvorica navijača Rapida nisu mogla da se pomire s porazom. Napali su Sučića, a odmah se umešao i njegov suputnik. Navodno nisu povređeni u fizičkom napadu",
dodaje austrijski medij.

Prema njihovim informacijama, intervenirala je i policija.



"Čini se da je napad bio relativno blag. Ipak, mladi Hrvat sigurno je doživio šok. Podnesena je prijava. Nije poznato kakve posledice prete počiniteljima"
, piše Kronen, ističući kako će Sučić biti sposoban da igra u sledećem kolu.

ORF navodi kako su policija i RB Salcburg potvrdili da se incident dogodio, ali dodaju da policija nije potvrdila ni demantovala da su napadači prepoznati kao navijači Rapida.

Automobil kojim su Sučić i član stručnog štaba išli na doping-test udaren je nogom, a po dolasku policije uključeni su napustili mesto događaja, rekao je policajac, prenosi ORF.

Austrijski mediji prenose saopštenje Rapida: "Bilo kakvi napadi, posebno na igrače ili službene osobe, ali naravno i druge, apsolutno se ne smeju tolerisati. Najoštrije ih osuđujemo. Nadamo se da će igrač i član stručnog štaba biti u redu. Žalimo zbog ovog incidenta".

Napomenuli su da su tek kasnije saznali za događaj te se nadaju "brzom pojašnjenju i informacijama nadležnih službi".

A upravo je 19-godišnji Sučić postigao jedini pogodak Salcburga, koji je već osigurao šampionsku titulu, u pobedi nad Rapidom.

Ove sezone je na 43 utakmice postigao 11 golova uz 5 asistencija za Salcburg.

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić ga je uvrstio na spisak za četiri utakmice Lige nacija koje će biti odigrane u junu.

Uzevši u obzir sjajne igre, neretko se spekuliše da će Sučić već na leto preseliti u RB Lajpcig, za koji igraju Joško Gvardiol i Dani Olmo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.