Naučio sam Nikolu svašta, ali on je imao nešto što se ne uči, što ja nisam znao

Izvor: B92, 14.Jun.2020, 12:04

"Naučio sam Nikolu svašta, ali on je imao nešto što se ne uči, što ja nisam znao"

Dejan Milojević, doskorašnji trener Mega Bemaksa, bio je gost u jutarnjem programu televizije Prva.

Srpski trener pričao je o svojim počecima, o reprezentaciji, kasnije Partizanu, Valensiji i Galatasaraju, ali i o trenerskom poslu kojim se bavi osam godina.

Milojević je jedan od najzaslužnijih za razvitak Nikole Jokića, za kojeg kaže:

"Joka je napravio neverovatne stvari i tek će napraviti. Od prvog momenta sam video kakav je igrač. On je imao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stvari koje nisam mogao da naučim. Ja sam Nikolu naučio svašta, ali on je imao ono što se ne može da se nauči. Košarkašku inteligenciju, sposobnost dodavanja, i donošenje odluke u pravo vreme", rekao je Milojević gostujući u Jutarnjem programu TV Prva.

Doskorašnji trener Mega Bemaksa dodaje:

"Vi možete da otvorite malo igraču vidike, ali da ga naučite kada je pravi trenutak za neki potez, to je teško, a Nikolu to nije trebalo učiti".

Milojević ima više opcija i kako ističe, kada se završi NBA sezona videće šta i kako.

"Istina je da me nekoliko klubova želi. Prvo da se završe NBA sezone, da vidimo ko će gde biti i ako se oslobodi mesto u tim klubovima koji me žele. Naravno i ako dobijem ulogu koja me ispunjava. Brojeve koje smo u Megi napravili su fantastični. Ne želim da budem lažno skroman, Mega je za ovih osam godina dala 10 NBA košarkaša (10 košarkaša je izabrano na NBA draft). Partizan je u istoriji dao 13 (draftovano direktno iz Partizana), a Zvezda i FMP oko pet. Ne želim nikoga da unizim, ali ne treba biti ni lažno skroman. Mene u SAD više gledaju kao koledž trenera i više me cene, nego ovde u Evropi", rekao je Milojević.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.