Izvor: MozzartSport.com, 28.Avg.2020, 15:43

Napoli se navadio na Poljake: Dovodi levog beka za 7.000.000 evra

Kad već ne mogu Regilon i Taljafiko

Pjotr Zjelinski je opravdao svaki od 16.000.000 evra uloženih pre četiri leta kad je prelazio iz Udinezea, Arkadijuš Milik je u istom prelaznom roku koštao duplo više prilikom transfera iz Ajaksa i golovima potvrdio klasu, čelnici Napolija su shvatili da im Poljaci i te kako znače i preorijentisali se na tržište Ekstraklase da po jeftinijoj ceni dovode pojačanja odmah nego da ih plaćaju kasnije drugim klubovima.

>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />Otuda ne čudi informacija Gazeta delo sporta da je klub sa juga Italije pikirao 17-godišnjeg Mihalja Karbonika, levog beka Legije i postoje velike šanse da ga kupi u aktelnom prelaznom roku. U pitanju je momak afirmisan pod trenerskom palicom Aleksandra Vukovića, u šampionskoj sezoni velikana iz Varšave odigrao je 28 mečeva, upisao sedam asistencija, privuikao pažnju ne samo lokalne, već i strane javnosti, o čemu svedoči izražena namera Napolitanaca da ga angažuju.

Gazeta barata konkretnim podacima, uveravajući da je predsednik Aurelio de Laurentis ponudio Poljacima 7.000.000 evra na ime obeštećenja, da će talentovani defanzivac pod Vezuvom zarađivati, za početak 500.000 evra po sezoni, a da će ugovor važti do 2025.

Prva ideja trenera Đenara Gatuza bila je da levi bek ojača Serhiom Regilonom, mada je fudbaler Real Madrida bliži ostanku u Sevilji (kao pozajmljen fudbaler učestvovao u osvajanju Lige Evrope), zatim je u planu bio Nikolas Taljafiko iz Ajaksa, ali Argentinac košta oko 40.000.000 evra, što je van domašaja Napolija. Na skeneru je i Domagoj Brdarić iz Lila, da bi na kraju – izgleda – izabran Karbovnik. Doduše, kao zalog za budućnost, što znači da će učesnik Lige šampiona svakako pokušati da dovede priznato ime nego da se odmah, u prvoj sezoni, kocka sa mladićem iz Legije. Koliko god obećavao.

A obećava. Toliko da Legija navodno zahteva celih 10.000.000 evra na ime obeštećenja. Bilo kako, kompletan posao ne bi mogao da bude zaključen pre 20. septembra, jer tako odgovara Napolitancima usled „peglanja“ finansijskih knjiga.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.