Nantova bajka traje, Monako ne zna za pobedu na strani

Izvor: B92, 05.Okt.2019, 22:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nantova bajka traje, Monako ne zna za pobedu na strani

Fudbaleri Nanta savladali su kod kuće ekipu Nice sa 1:0 (0:0), u meču devetog kola francuske Lige 1.

Domaći su tako ponovo prišli vodećem Pari Sen Žermenu na dva boda zaostatka, a do minimalca ih je vodio Mozes Simon u 86. minutu.

Njemu nije bilo teško da se "pokloni" na drugoj stativi nakon sjajnog prodora i centaršuta rezerviste Kadera Bambe.

U malom derbiju kola, barem po imenima klubova, fudbaleri Monpeljea rutinski su pobedili Monako sa 3:1 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << .

Domaći su dominirali, naročito u prvom poluvremenu, kada su i došli do prednosti koju nisu ispustili do samog kraja.

Prvo je Mole u 31. minutu doneo vođstvo, da bi sedam minuta kasnije Mendes duplirao prednost.

Pitanje pobednika rešio je Delor u 56. minutu.

Ekipa iz Kneževine je pokušavala da se vrati u meč, ali sve što su uspeli da urade je počasni pogodak Ben Jedera, koji je lepo nanizao protivničke igrače, a zatim "bocnuo" loptu preko golmana.

Monako je meč završio sa 10 igrača na terenu, pošto je u 82. minutu Golovin dobio drugi žuti, odnosno isključujući crveni karton.

Treba reći da je za domaći tim srpski internacionalac Mihajlo Ristić odigrao poslednjih desetak minuta meča, dok Petar Škuletić pobedu svog tima posmatrao sa klupe.

Bordo je nakon poraza od PSŽ-a u prošlom kolu uspeo da se vrati na pobednički kolosek i savlada Tuluz na gostovanju sa 3:1.

U preostala dva meča večernjeg subotnjeg programa, trijumfe su ostvarili domaćini i to bez primljenog gola.

Brest je nadigrao Mec (2:0), dok je Dižon minimalcem (1:0) savladao Strazbur, za koji je čitav meč kao kapiten odigrao Stefan Mitrović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.