Nakon Orlova, u Nemačkoj pala i Zvezda - Debakl crveno-belih u Bambergu!

Izvor: Sportske.net, 23.Feb.2018, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nakon "Orlova", u Nemačkoj pala i Zvezda - Debakl "crveno-belih" u Bambergu!

Košarkaši Crvene zvezde mts doživeli su 14. poraz u Evroligi ove sezone.

Izabranici Dušana Alimpijevića doživeli su težak poraz na gostovanju u Bambergu, Brose je protiv prvaka Srbije i Jadrana slavio sa 86-62.

"Crveno-beli" su meč otvorili serijom 7-0, uzvrati je Bamberg serijom 8-2, pa je na sredini kvartala Zvezda imala dva poena prednosti.

Nakon toga su poravnali domaći košarkaši, da bi nakon trojke Dorela Rajta došli i do preokreta na >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << dva i po minuta do kraja prve deonice (17-16).

Ipak, Zvezda na odmor odlazi sa dva poena viška, zahvaljujući preciznom šutu Dilana Enisa van linije za tri poena na 10 sekundi do kraja deonice.

U nastavku, već na startu kvartala Borse dolazi do preokreta, a onda serijom 7-0 dolaze i do pet poena prednsti.

Držali su košarkaši nemačkog šampiona "crveno-bele" na od četiri do šest poena odstojanja, da bi u poslednjih dva minuta uspeli i da stignu do dvocifrene prednost, poenima Muslija na minut do kraja prvog poluvremena, postavljen je i konačan rezultat prvih 20 minuta, bilo je 46-36 u korist Bamberga.

U početku treće deonice je Brose održavao minimalnu dvocifrenu prednost, a onda su na tri minuta do kraja trećeg kvartala, nakon poena Muslija sa linije penala, domaći košarkaši došli i do 20 poena viška i postalo je jasno da će se Zvezda teško vratiti.

Sve je bilo gotovo na isteku 30. minuta, kako je Brose u poslednji kvartal ušao sa 24 poena prednosti.

Bamberg se nije zaustavljao ni u poslednjoj deonici, Zvezda nije imala rešenja u napadu, popustili su Alimpijevićevi puleni i u odbrani, te je domaćin lako održavao ogromnu prednost.

Na kraju ubedljiv trijumf Brose Bamberga, koji je nedavno ostao i bez trenera, ali to im nije smetalo da više nego lako savladaju srpskog šampiona.

Nemački sastav predvodili su Dorel Rajt sa 21 poenom, odllični Musli sa 13 poena i 13 skokova, Luka Štajger sa 12 i Avgustin Rubit sa 10 postignutih poena.

U Zvezdi 12 poena Matijasa Lesora, po 11 su dodali Lazić i Ročesti.

Nakon ovog susreta, "crveno-beli" zauzimaju 12. mesto na tabeli Evrolige (9-14) i sve su manje šanse da se puleni Dušana Alimpijevića nađu u Top 8 fazi takmičenja.

Ranije danas je u Nemačkoj, u okviru kvalifikacija za Mundobasket, poražena i reprezentacija Srbije, više o tom susretu u nastavku.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Delije surove, kako igrači treba da se vrate iz Nemačke i koga predlažu za novog trenera?! (TVITOVI)

Izvor: Sportske.net, 24.Feb.2018, 00:02

Navijači Zvezde besni...Košarkaši Crvene zvezde doživeli su novi poraz u Evroligi, a navijači su besni zbog izdanja svoje ekipe...Crveno-beli su odigrali veoma loš meč, Brose je bio bolji u svim segmentima i zasluženo je slavio  86-62...Nakon ovog susreta, "crveno-beli" zauzimaju 12. mesto na...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.