Izvor: MozzartSport.com, 28.Apr.2021, 15:03

Najuspešniji ženski klub prvi put ima ženu na klupi

Vreme promena u Lionu

Sedmostruki prvak Evrope u ženskom fudbalu, Olimpik Lion, prvi put od osnivanja 2004. godine imaće ženu na mestu trenera.

NEDELJA, 21.00: (2,45) MONAKO (3,35) LION (2,90)

Ta čast pripala je Sonji Bompastor, koja je tokom igračke karijere u dva navrata zaduživala opremu tog kluba, a bila je i član Pari Sen Žermena, Monpeljea i Vašingtona. Od 2013. je imala ulogu direktora Lionove akademije za ženski fudbal.

>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />Na klupi će naslediti Žan-Luka Vasera, koji je otpušten posle eliminacije u četvrtfinalu Lige šampiona, ali i zbog boda zaostatka za Pari Sen Žermenom u prvenstvu Francuske, koje je Lion u ženskoj konkurenciji osvojio čak 14 puta.

"Takmičarskog sam duha i volim izazove. Imamo sve što je potrebno da osvojimo titulu i povratimo Lionov DNK. Vratiću stvari na svoje mesto", najavila je 40-godišnja Sonja Bompastor, koja je sa Lionom šest puta bila šampion, a sa Monpeljeom dvaput.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.