Izvor: MozzartSport.com, 18.Feb.2021, 03:45

Najslađi Santosov udarac Korintijansu u Klasiku Alvinegro, Narodni klub bez mnogo šansi za Kopa Libertadores (VIDEO)

Santos slavio pogotkom golobradog Markosa Leonarda i ostao u igri za plasman u elitno takmičenje južnoameričkog fudbala - 1:0

Nema slađeg udarca od onog koji zadaš velikom rivalu u direktnom okršaju. Santos je u Klasiku Alvinegro savlado Korintijans na stadionu Vila Belmiro i ostavio ga bez mnogo šansi da se domogne kvalifikacija za Kopa Libertadores u narednoj sezoni. Domaćin je slavio golom mladog 17-godišnjeg napadača Markosa Leonarda i prišao sedmoplasiranom Gremiju >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << na tri boda zaostatka, ali ima i tri boda više od Atletiko Mineira, pa će se u poslednja dva kola brazilske Serije A ima sve u svojim rukama kada je u pitanju plasman u elitno takmičenje južnoameričkog fudbala - 1:0 (0:0).

Mladi Leonardo je odlično ispratio akciju svog tima u 55. minutu, kada se našao na pravom mestu posle dodavanja Marinja sa desne strane i postavio konačan rezultat utakmice.

Utakmica je protekla sa dosta poteškoća, prvo poluvrme je bilo potpuno paralisano zbog nestanka struje na stadionu već u 11. minutu, pa je pauza od 12 minuta dosta uticala na loš ritam igre u prvih 45 minuta.

Za preporod igre domaćina na startu drugog poluvrmena bio je odgovoran sjajni Jeferson Soteldo, koji je meč počeo sa klupe za rezervne igrače zbog povrede, ali je onda napravio razliku u uvodnim trenucima nastavka. Upravo se posle njegovog sjajnog udarca i intervencije Kasija lopta odbila do Marinja, koji je u gol šansi ostavio Leonarda. Ipak, Saltedo je imao snage za samo 17 minuta u drugom poluvremenu, zatražio je izmenu zbog bolova, pa je ubrzo zamenjen.

Korintijans je prilično bezidejno napadao. Leo Natel je bio potpuno indisponiran, gotovo da nije ništa uradio za nešto više od časa igre na terenu, pa ga je zamenio iskusni Žo, ali ni on nije imao rešenje za odbranu Santosa. Trener gostiju Vagner Mansini je na teren poslao sve raspoložive adute, ubacio je i Gabrijela Pereiru i Mateusa Vitala, čak je i promenio formaciju, ali promene rezultata nije bilo.

U drugoj utakmici večeri Koritiba, koja se već oprostila od elitnog ranga savladala je Palmeiras sa 1:0 golom Žonatana u 88. minutu. Ipak, goste ovaj poraz neće boleti, jer su igrali praktično sa rezervnom postavom, pošto su već obezbedili Kopa Libertadores kao aktuelni šampioni, a čeka ih finala Kupa Brazila sa Gremiom za deset dana.

BRAZIL 1 – ODLOŽENI MEČEVI

Sreda

Santos - Korintijans 1:0 (0:0)

Koritiba - Palmeiras 1:0 (0:0)

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.