Izvor: MozzartSport.com, 11.Jun.2020, 12:51

Najposećeniji događaj u Evropi posle korone: Zašto i mi ne možemo kao Srbi? (VIDEO)

Slike iz Beograda obišle svet...

Sinoćnoj utakmici polufinala Kupa Srbije u Humskoj između Partizana i Crvene zvezde, po zvaničnim podacima, prisustvovalo 15.803 gledaoca. Agencija Frans pres prenela je danas da je to najveće okupljanje u Evropi od ukidanja zaštitnih mera zbog pandemije korona virusa.

AFP u tekstu konstatuje da sve to no nije bilo u suprotnosti sa zakonom i merama koje propisuje država Srbija, pošto su masovna okupljanja dozvoljena u neograničenom >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << broju, međutim napomenuto je da zdravstvene mere opreza među navijačima nisu poštovane.

Dodaje se da je Večiti derbi prošao bez incidenata, te da je Partizan pobedio sa 1:0 i plasirao se u finale nacionalnog Kupa, kao i da su prva veća okupljanja - ali daleko manja nego juče - viđena na sportskim terenima u Mađarskoj.

Slike iz Beograda obišle su svet. Pojedini mediji čak su "naduvali" brojke, pisali kako je u Humskoj bilo oko 25.000 ljudi, a u pojedinim zemljama navijači su pozvali svoje vlasti da se ugledaju na Srbiju i dozvole prisustvo navijača na fudbalskim mečevima. Ovo se pre svega odnosi na Južnoamerikance...

Podsetimo, lopta u Srbiji ponovo se kotrlja od 29. maja, posle skoro tri meseca pauze. Navijačima je prisustvo dozvoljeno od 1. juna.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.