Najbolja prilika za gol - Ovako je Mitar objasnio promašaj

Izvor: Sportske.net, 28.Jun.2018, 00:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najbolja prilika za gol - Ovako je Mitar objasnio promašaj

Napadač reprezentacije Srbije Aleksandar Mitrović objasnio je zašto nije mogao bolje da reaguje kada mu se ukazala najbolja prilika na utakmici.

Srbija je doživela poraz od Brazila (2:0) i ostala bez plasmana u osminu finala Mundijala, a ostaje žal što barem nije pao jedan gol.

"Orlovi" su u periodu od 58. do 65. minuta dobrano stisli Brazil i nekoliko puta zapretili Alisonu, a najbolju priliku propustio je Aleksandar Mitrović.

Mitar je posle udarca >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Antonija Rukavine i odbrane Alisona glavom tukao ka mreži ali se na putu ka golu isprečio reprezentativac Brazila.

"Stvarno nisam mogao drugačije da reagujem. Lopta se odbila direktno u mene. Samo sam odreagovao kako sam mogao glavom. Pogodio sam ga u nogu... Mislim da sam reagovao najbolje moguće", objasnio je Mitrović svoj promašaj.

Kada se uzmu o obzir sve tri utakmice Aleksandar Mitrović najviše žali za promašajima protiv Švajcarske. Na pitanje da li mu je nedostajao još jedan saigrač u napadu Mitar je odgovorio diplomatski.

"To je pitanje za selektora. Sigurno da je on hteo najbolje. Stvarali smo šanse, možda je moglo da bude drugačije", kazao je Mitar.

Na kraju ostaje žal za time što nije osvojen još koji bod, što i Mitrović apostrofira nakon poraza od Brazila.

"Nije lako i nije lepo kada izgubite i kada se Svetsko prvenstvo završi na ovaj način. Razočarani smo, bili smo tako blizu, a tako daleko ali to je život i to je fudbal. Mislim da smo učinili naš narod ponosnim. Dugo nije bila ovakva atmosfera, dugo nije bilo ovako lepo igrati za reprezentaciju. Bilo je puno lepih momenata", zaključio je Aleksandar Mitrović.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.