Najavljeni protesti u blizini Kamp Nou stadiona na dan El klasika

Izvor: B92, 10.Dec.2019, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najavljeni protesti u blizini "Kamp Nou" stadiona na dan "El klasika"

Veliki derbi između Barselone i Reala koji je zakazan za 18. decembar, mogao bi proteći u znaku protesta u blizini stadiona.

Čelnici La Lige su zabrinutu posle protesta koji su najavljeni za taj dan na četiri lokacije u blizini stadiona "Kamp Nou".

Separatistička gripacija "Cunami demokratik", koja ima preko 18.000 pristalica, pozvala je da se okupe na četiri lokacije u blizini stadiona Barselone i to četiri sata pre početka utakmice.

Veruje se da mnogi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od njih imaju ulaznice za meč, što može samo dodatno da pogorša atmosferu unutar stadiona.

Očigledno im je cilj da svoju poruku prenosu milijonskom auditorijumu koji sa nestrpljenjem očekuje novi okršaj večitih rivala.

Barselona i Real je trebalo da se sastanu 26. oktobra ali je tada upravo zbog protesta i nereda u gradu, posle izricanja presuda liderima separatističkog pokreta, došlo do odlaganja utakmice.

Veruje se da će TV prenos meča pratiti preko 650 miliona ljudi širom sveta.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Preti nam još jedno odlaganje "El Klasika"?!

Izvor: Sportske.net, 11.Dec.2019, 01:09

Veliki meč na programu za osam dana...Tokom naredne srede dobićemo konačno prvi sudar Barselone i Real Madrida, duel koji je već jednom bio odložen zbog protesta katalonskih separatista...Meč zakazan za 18. decembar igra se u 20 časova, ali oko "Nou Kampa" će i pre toga biti veliki broj ljudi,...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.